ΓΙΑΤΙ οι Χειρούργοι φοράνε ΠΑΝΤΑ μπλε ή πράσινες Στολές;;; Δεν Φαντάζεστε τον Λόγο!

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί οι χειρουργοί φοράνε πράσινες ή μπλε στολές, και όχι λευκές; Αποδεικνύεται πως από μια τέτοια μικρή λεπτομέρεια μπορεί να εξαρτάται η επιτυχία της χειρουργικής επέμβασης.

Αποφασίσαμε να μάθουμε γιατί το χρώμα των στολών των χειρουργών είναι τόσο σημαντικό.

Μάθαμε ΓΙΑΤΙ οι Χειρούργοι φοράνε ΠΑΝΤΑ μπλε ή πράσινες Στολές και Μείναμε Άφωνοι! Δεν Φαντάζεστε τον Λόγο!

Αρχικά, όλες οι ιατρικές στολές ήταν λευκές, μέχρι που το 1914, ένας διακεκριμένος γιατρός αρνήθηκε να φορέσει λευκά και προτίμησε τις πράσινες και στη συνέχεια τις μπλε στολές. Ο λόγος που συνέβη κάτι τέτοιο, είναι ότι κατά τη διάρκεια των εγχειρήσεων, το λευκό χρώμα των στολών των χειρουργών μπορεί να τυφλώσει για λίγες στιγμές το χειρουργό, όταν θα πάρει το βλέμμα του από το σκούρο χρώμα του αίματος στις λευκές στολές των συναδέλφων του. Το ίδιο συμβαίνει όταν βγαίνουμε από το σπίτι και αντικρίζουμε το χιόνι σε μια ηλιόλουστη ημέρα.

Αλλά γιατί η στολή των χειρουργών εξακολουθεί να είναι μπλε και πράσινη, και δεν είναι μοβ ή κίτρινη; Το πράσινο και το μπλε χρώμα στις στολές είναι αντίθετο με το κόκκινο χρώμα του αίματος, που βλέπουν διαρκώς οι χειρουργοί κατά τη διάρκεια επέμβασης.

Έτσι, το πράσινο και το μπλε χρώμα, όχι μόνο κρατά σε επαγρύπνηση τα μάτια των χειρουργών, αλλά τους βοηθά και να αντιλαμβάνονται καλύτερα τις αποχρώσεις του κόκκινου στο ανθρώπινο σώμα. Έτσι, κατά συνέπεια, μειώνεται σημαντικά την πιθανότητα σφαλμάτων κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *