Περνάει τα παράθυρα με Κορνφλάουρ και προσθέτει Δαντέλα. Το τελικό αποτέλεσμα, θα σας Αφήσει Άφωνους!

1Υπάρχουν πολλές απίθανες κατασκευές για το σπίτι στο ίντερνετ, αλλά τι γίνεται με αυτούς που νοικιάζουν και δεν έχουν δικό τους σπίτι; Oι επιλογές τους είναι περιορισμένες. Κάποιοι ιδιοκτήτες επιτρέπουν στους ένοικους να κάνουν αλλαγές, αλλά οι περισσότεροι θέλουν να βρουν το σπίτι όπως το άφησαν.

Η Annabel Vita ξέρει πως είναι να έχεις όρια στις κατασκευές. Η μπλόγκερ από το Λονδίνο έμενε σε ένα διαμέρισμα που νοίκιαζε το 2013, όταν σκέφτηκε μία από τις πιο έξυπνες κατασκευές που έχουμε δει. Και είναι πάμφθηνη!

Όπως πολλές μεγάλες καινοτομίες, η ιδέα προέκυψε από ανάγκη – το κρεβάτι της ήταν απέναντι από ένα παράθυρο, και αν και της άρεσε το φως του ήλιου, ήθελε λίγη ιδιωτικότητα. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν κορνφλάουρ και δαντέλα…

Αρχικά, πέρασε τα παράθυρα της με ένα μείγμα από κορνφλάουρ.

Για να φτιάξει το μίγμα, ανακάτεψε ίσα μέρη κορνφλάουρ και κρύου νερού. Μετά, έριξε σιγά σιγά βραστό νερό μέχρι το μίγμα να αποκτήσει υφή ζελέ. Οι ακριβείς αναλογίες της είναι: 2 κ.σ. κορνφλάουρ, 2 κ.σ. κρύο νερό και μιάμιση κούπα βραστό νερό, αλλά ίσως χρειαστείτε λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα με το μέγεθος της δικής σας κατασκευής.

Στη συνέχεια έκοψε την δαντέλα με βάση το μέγεθος του παραθύρου της.

Η Annabel αγόρασε τη δική της δαντέλα από το ΙΚΕΑ, αλλά μπορείτε να την αγοράσετε από οποιοδήποτε μαγαζί με είδη για κατασκευές και είναι πολύ οικονομική.

Αφού έβαλε την δαντέλα στο παράθυρο, πέρασε άλλη μία στρώση από το μίγμα με το κορνφλάουρ.

Το μίγμα με το κορνφλάουρ δίνει μια λευκή απόχρωση στο παράθυρο όταν απλώνεται, αλλά γίνεται ξανά διάφανο μετά από 12 με 24 ώρες.

Αποκλείεται να καταλάβετε ότι η Annabel έκανε λάθος εδώ!

Αν και δεν μέτρησε καλά τις διαστάσεις και η δαντέλα άφησε ένα κενό στο παράθυρο, το κάλυψε εύκολα βάζοντας ακόμα ένα κομμάτι από πάνω, χωρίς καν να φαίνεται.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι υπέροχο, και της πήρε μόλις μία ώρα για να το ολοκληρώσει.

Η δαντέλα απλώνεται εύκολα, αφού χάρη στις τρύπες που έχει, δεν δημιουργούνται φούσκες με αέρα ανάμεσα στο παράθυρο και αυτήν.

Φανταστείτε να ξυπνούσατε δίπλα σε αυτό το παράθυρο κάθε μέρα.

Η δαντέλα επιτρέπει στο φως του ήλιου να φωτίζει το δωμάτιο, αλλά εξασφαλίζει και την ιδιωτικότητα του. Συν ότι δίνει ένα βίντατζ τόνο στο χώρο.

Μπορεί να μην κρύβει τα πάντα, αλλά σίγουρα κάνει τις φιγούρες πιο δυσδιάκριτες.

Εδώ η Annabel χαιρετάει την κάμερα – σε βλέπουμε (σχεδόν).

Και αν το βαρεθείς;

Βγαίνει πανεύκολα. Η Annabel μετακόμισε από αυτό το διαμέρισμα 6 μήνες μετά, αλλά διαπίστωσε ότι η διαδικασία για να το βγάλει ήταν το ίδιο εύκολη με τη διαδικασία που ακολούθησε όταν το έβαλε.

Πρώτα ψέκασε το παράθυρο με καυτό νερό, το οποίο χαλάρωσε τη δαντέλα και άρχισε να την ξεκολλάει από το τζάμι. Μετά το μόνο που χρειάστηκε ήταν καυτό νερό, απορρυπαντικό και ένα καλό τρίψιμο!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *