Αντιμετωπίζουμε το άγχος των γιορτών με θετική ενέργεια feng shui

Τις γιορτινές ημέρες, ειδικά το διάστημα της προετοιμασίας, όλοι οι άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν περισσότερα πράγματα, ξοδεύονται υλικά και συναισθηματικά. Αυτό όμως έχει σαν αποτέλεσμα να “φεύγουν” από το ενεργειακό κέντρο τους, να πράττουν με “πρέπει” και “κανόνες” που στην ουσία μπλοκάρουν την προσωπική τους ενέργεια και αύρα.

Είναι λογικό να υπάρχει μεγαλύτερη ένταση μέσα στις γιορτές, όμως εμείς σύμφωνα με τις αρχές θετικής ενέργειας του feng shui, προσπαθούμε να διατηρήσουμε την ροή της ενέργειας στον χώρο μας και στον εαυτό μας σε ομαλά, αρμονικά επίπεδα χωρίς πίεση, άγχος και ένταση, με 3 πολύ απλούς τρόπους:

1/ Φροντίζουμε το πρόγραμμα των επισκέψεων και των γιορτινών τραπεζιών

Εύλογο είναι να έρθουμε σε επαφή με περισσότερο κόσμο κατά τη διάρκεια των εορτών. Θα πρέπει, όμως να επιλέξουμε συγκεκριμένες ημέρες που θα είμαστε μαζί με κόσμο αλλά και ημέρες που θα είμαστε μόνο με την στενή μας οικογένεια ή ακόμα και μόνοι μας.

Είναι απαραίτητο, μέσα σε όλη αυτή την ένταση, να σταθεροποιούμε 

την μεγάλη ανακατανομή ενέργειας που θα υποστούμε ερχόμενοι σε επαφή με τις ενέργειες άλλων ατoμων, με το να μείνουμε λίγες ημέρες ή ακόμα και ώρες (εάν αυτό είναι εφικτό) με τον εαυτό μας ή με ένα δύο αγαπημένα πρόσωπα, έτσι ώστε να αποκαταστήσουμε την ισορροπία στην προσωπική μας ενέργεια.
Δύσκολο με τόσες προσκλήσεις, αλλά εφικτό και σίγουρα απαραίτητο έτσι ώστε η ενέργειά μας να έρθει σε ομαλά επίπεδα και εμείς να έχουμε καλή διάθεση και κατασταλαγμένη ροή ενέργειας.

2/ Επιλέγουμε τον σωστό ενεργειακό κρύσταλλο feng shui

Καλό θα είναι να έχουμε μαζί μας, έναν κρύσταλλο που θα μας βοηθά να σταθεροποιήσουμε την προσωπική μας ενέργεια και διάθεση.

Ένας λευκός ή ροζ χαλαζίας θα καθαρίσει την ενέργεια που μας περιβάλλει και θα φέρει πιο έντονο το συναίσθημα της αγάπης, ενώ ο κιτρίνης θα ενισχύσει τη φυσική μας κατάσταση και θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε την πίεση και το άγχος.

Μπορούμε ακόμα να επιλέξουμε έναν κρύσταλλο τουρμαλίνη ή καπνία για την αντιμετώπιση της εξωτερικής αρνητικής ενέργειας και ένα κρύσταλλο μάτι της τίγρης που θα γειώσει την προσωπική μας ενέργεια και θα μας κάνει να σκεφτούμε με ψυχραιμία και ορθότητα.

3/ Φροντίζουμε τη νότια πλευρά του χώρου μας

Αυτές ειδικά τις ημέρες, είμαστε πιο ευπρόσβλητοι στην εξωτερική αρνητική ενέργεια των άλλων. Αυτή η ροή ενέργειας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την χωροθεσία της νότιας πλευράς του χώρου μας, σύμφωνα με τον χάρτη Bagua του feng shui.

Γι′ αυτό, τοποθετούμε παιώνιες, ορχιδέες ή και χρυσάνθεμα σε αυτό τον τομέα του χώρου μας και μέσα ή γύρω από την γλάστρα ρίχνουμε μερικούς κόκκους αλάτι Ιμαλαίων, όπως επίσης φροντίζουμε ν’ αποφύγουμε σε αυτή την νότια πλευρά το κόκκινο χρώμα και το στοιχείο του
μετάλλου που προσδίδουν ένταση και δυσθυμία, ειδικά με την ύπαρξη πολλών ατόμων στον ίδιο χώρο.

Ευθυμία Α. Μισιρλή
Μηχανολόγος-Μηχανικός,
Ειδικός σύμβουλος Ευνοϊκής Ψυχολογικής Χωροθεσίας Feng Shui

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *