Αποκαλυπτική έρευνα για τους άντρες με υπερσεξουαλικότητα

1Οι άνδρες που επαίρονται για τις σεξουαλικές τους επιδόσεις, έχουν διπλάσιο κίνδυνο, για σεξουαλική ανικανότητα, σύμφωνα με έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, αποτελέσματα της οποίας, παρουσίασε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, χειρουργός-ουρολόγος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, στο πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της Τάνιας Μαντουβάλου 104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ.
Η έρευνα, όπως είπε ο κ. Κωνσταντινίδης, έγινε την τελευταία διετία στην Ελλάδα σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.700 ανδρών σε μόνιμη σχέση ή γάμο. «Τα ερωτήματα της έρευνάς μας, προσπάθησαν να απαντήσουν στη συσχέτιση σεξουαλικής δυσκολίας, υπερσεξουαλικής συμπεριφοράς και σεξουαλικής αποχής. Ο δείκτης υπερσεξουαλικής συμπεριφοράς, φάνηκε ότι συσχετίζεται με υπερβολική χρήση πορνογραφίας, υπερβολική συχνότητα αυνανισμού, υπερβολική χρήση κυβερνοσέξ (cybersex), μεγάλη συχνότητα τηλεφωνικού σεξ και μεγάλη συχνότητα πληρωμένου σεξ.

Τι κρύβει η υπερσεξουαλικότητα

Όπως ανέφερε ο κ. Κωνταντινίδης το όλο θέμα μοιάζει με φαύλο κύκλο: «Ένας άνδρας μοιάζει υπερσεξουαλικός, ενώ ουσιαστικά βαριέται, γιατί έχει δυσκολία. Επειδή βαριέται, φοβάται και προσπαθεί να γίνει υπερσεξουαλικός, μήπως ξεπεράσει τη βαρεμάρα και επί της ουσίας τη στυτική δυσλειτουργία.

Η υπερσεξουαλικότητα κρύβει βαρεμάρα και η βαρεμάρα κρύβει κατάθλιψη. Πίσω από τέτοιες συμπεριφορές κρύβονται, παραφιλίες, ενοχές, ντροπές, ανασφάλειες. Αυτοί οι άνδρες συνήθως οδηγούνται στην πορνογραφία πολύ πιο εύκολα από τους άλλους, καθώς επίσης στον αυνανισμό. Κι αυτό γιατί μέσα από αυτές τις διαδικασίες, μπορούν πιο εύκολα να αποδείξουν ότι μπορούν».

Διαδικτυακό σεξ και ερωτική βαρεμάρα

Όσον αφορά το διαδικτυακό σεξ, αναφέρει ο κ. Κωνσταντινίδης, θα οδηγήσει τον άντρα σε μία υπερδραστήρια σεξουαλική ζωή, αλλά φαινομενικά, γιατί πάλι στο υπόστρωμα κρύβεται η ανικανότητα, η σεξουαλική δυσλειτουργία. «Η ερωτική βαρεμάρα, συνήθως σε ζευγάρια με μόνιμη και τελματωμένη σχέση, οδηγεί πολλούς άνδρες στην αναζήτησή φαντασιώσεων μέσω του Διαδικτύου, του τηλεφωνικού, αλλά και του πληρωμένου σεξ, όπου νομίζουν ότι θα αντιμετωπίσουν τη σεξουαλική δυσκολία που πολλές φορές προηγείται της ερωτικής αποχής στη σχέση».

Ομοφυλόφιλες συμπεριφορές, λόγω πανικού

Στην έρευνα όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης καταδεικνύεται ακόμη, ότι πολλοί άνδρες που καταφεύγουν σε ομοφυλόφιλες πρακτικές, μπορεί να το κάνουν από μια αίσθηση πανικού για απώλεια της ανδρικής ταυτότητας, μέσα στην ετεροφυλόφιλη σχέση και όχι γιατί έχουν πραγματικό ομοφυλόφιλο σεξουαλικό προσανατολισμό. Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, ανάλογη έρευνα έγινε πρόσφατα στη Γερμανία και την Κροατία, η οποία δημοσιεύτηκε στο JSM (Journal of Sexual Medicine) και τα αποτελέσματά της, μοιάζουν να συνάδουν με την έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *