Αρέσει ο Μοντανιέ, στο βάθος Αρουαμπαρένα για ΑΕΚ

1Μπορεί στην ΑΕΚ προτεραιότητα να αποτελεί ο τελικός του Κυπέλλου, αυτό όμως δεν σημαίνει πως μπαίνει σε αναμονή το ζήτημα της αναζήτησης προπονητή, που πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό.

Το νέο όνομα που προστέθηκε στη λίστα της διοίκησης και σύμφωνα με την «Ώρα για Σπορ» εξετάζεται με μεγάλο ενδιαφέρον είναι αυτό του Φιλίπ Μοντανιέ. Πρόκειται για τον 51χρονο Γάλλο προπονητή, που μετά από μια αξιόλογη καριέρα ως τερματοφύλακας ακολούθησε μία ακόμη καλύτερη στους πάγκους.

Ξεκίνησε από την Μπουλόν το 2004, το 2009 αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής στη Ligue 2 κι αφού ανέβασε την ομάδα στη μεγάλη κατηγορία έφυγε για τη Βαλανσιέν, με την οποία έφτασε μέχρι τη δέκατη θέση, και το 2011 έκανε το άλμα για τη La Liga και τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Με την ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν έφτασε στην τέταρτη θέση και τα προκριματικά του Champions League, αλλά το 2013 επέστρεψε στη Γαλλία για χάρη της Ρεν. Τον Ιανουάριο απολύθηκε μετά τον αποκλεισμό από την Μπουργκ (της Ligue 2) και έκτοτε είναι ελεύθερος.

Φυσικά ο Μοντανιέ δεν είναι η μόνη λύση που εξετάζεται. Ψηλά στη λίστα είναι και ο Μαρτίν Αρουαμπαρένα, που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ τη σεζόν 2007/08 και με τον οποίο αναμένεται να έχει επαφή στην Αργεντινή ο Άλεξ Ντε Μπαρτόλο. Ο «Βάσκος» έχει παρουσιάσει πολύ καλά δείγματα προπονητικών ικανοτήτων στην Τίγκρε, τη Νασιονάλ (της Ουρουγουάης), ενώ από το 2014 μέχρι το Μάρτιο ήταν στην Μπόκα Τζούνιορς, με την οποία κατέκτησε ένα Κύπελλο.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ της ΑΕΚ θα δει ΚΑΙ παίκτες στην Αργεντινή, με προτεραιότητα τον Έκτορ Βιγιάλμπα. Ο 21χρονος εξτρέμ της Σαν Λορέντζο μένει ελεύθερος το Δεκέμβριο και θα γίνει προσπάθεια να αποκτηθεί.

Την ίδια ώρα, ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς έχει βάλει στο μάτι τον 22χρονο στόπερ της Βοϊβοντίνα Λάζαρ Ρόσιτς. Ο υψηλόσωμος αμυντικός (1,90μ.) έχει συμβόλαιο μέχρι το 2018.

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *