ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!! ΑΥΤΟ είναι το πρώτο αντικείμενο – πηγή μόλυνσης μέσα στο σπίτι!

1Κι όμως αποκλείεται να βρείτε τί είναι!!! Το πρώτο αντικείμενο λοιπόν στη λίστα με τις πηγές μόλυνσης δεν είναι άλλο από…. τις πετσέτες της κουζίνας,σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Food Protection Trends.
Σύμφωνα με ιατρικό πόρταλ, ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Κάνσας, υποστηρίζουν ότι οι πετσέτες της κουζίνας και οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας είναι τα πλέον βρώμικα αντικείμενα στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού.
Οι επιστήμονες ζήτησαν από 123 άτομα να ετοιμάσουν φαγητό, χρησιμοποιώντας είτε μοσχαρίσιο κρέας, είτε κοτόπουλο, και μια φρουτοσαλάτα. Ένα άκακο είδος βακτηρίου είχε τοποθετηθεί στο κρέας και το κοτόπουλο, ώστε οι ερευνητές να μπορέσουν να εντοπίσουν τα επίπεδα της μετάδοσής του σε άλλες επιφάνειες, κατά τη διαδικασία παρασκευής του γεύματος.

Πολλοί συμμετέχοντες άγγιζαν τις πετσέτες για να σκουπιστούν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το 90% των φρουτοσαλατών να είναι μολυσμένες με τα βακτήρια του κρέατος και του κοτόπουλου. Αυτό αποδεικνύει ότι, αν το βακτήριο που είχαν χρησιμοποιήσει οι ερευνητές ως ανιχνευτή ήταν κάποιο επιβλαβές, όπως η σαλμονέλα, τότε θα υπήρχε ουσιαστικός κίνδυνος για την υγεία των εθελοντών.

Οι ερευνητές μας συμβουλεύουν λοιπόν να πλένουμε σε υψηλές θερμοκρασίες τις πετσέτες της κουζίνας μετά από τη προετοιμασία κάθε γεύματος ή αν πρόκειται για χαρτοπετσέτες να τις πετάμε αμέσως μετά τη χρήση.

πηγη

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *