Δέκα θρυλικά ή μυθικά πράγματα που θα μπορούσαν να είναι αληθινά

1Δράκοι – Ειλικρινά, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε, ότι…
υπήρξαν κάποτε ιπτάμενοι δράκοι με φλογοβόλο ανάσα, ωστόσο… ένα τέρας παρόμοιο με τον Δράκο του Κομόντο περιπλανιόταν στην Αυστραλία χιλιάδες χρόνια πριν. Ήταν πολύ μεγαλύτερο από το Δράκο του Κομόνο, έφτανε έως και τα 8 μέτρα και ζύγιζε σχεδόν 2 τόνους, ενώ ήταν και εξαιρετικά δηλητηριώδες. Είναι γνωστό ως Megalania.

Χόμπιτ – Μια πρόσφατη ανακάλυψη έλαβε χώρα στην Ινδονησία. Βρέθηκαν 9 πολύ μικροί σκελετοί ανθρώπινου τύπου, με μόλις 1 μέτρο ύψος και με μέγεθος κρανίου στο ένα τρίτο από το κανονικό κεφάλι ενός ανθρώπου. Οι σκελετοί χρονολογούνται περίπου στα 12000 χρόνια πριν. Συνεπώς, θα μπορούσαν άραγε τα χόμπιτ να έχουν πράγματι ζήσει στη Μεσολιθική εποχή.

Το Κράκεν – Αυτό το γιγάντιο θαλάσσιο πλάσμα καταγράφεται στους Σκανδιναβικούς και Ισλανδικούς μύθους. Περιγράφεται ως ένα γιγαντιαίο καλαμάρι σαν τέρας. Ένα πολύ παρόμοιο κεφαλόποδο, που ονομάζεται το Κολοσσιαίο Καλαμάρι βρέθηκε στο Νότιο Ωκεανό. Ήταν περίπου 14 μέτρα μακρύ και είχε μοχθηρά αγκίστρια στα πόδια του.

Αμαζόνες – Στην Ελληνική μυθολογία, υπάρχει μια φυλή άγριων πολεμιστριών, που ονομάζονται Αμαζόνες. Αρχαιολογικά στοιχεία έχουν δείξει, ότι πολλές γυναίκες από τη Σκύθη έχουν θαφτεί με όπλα, όπως σπαθιά, ενώ είχαν οστά με σημάδια και τραύματα από μάχες.

Dire Wolf – Στην πρόσφατη τηλεοπτική επιτυχία, Game of Thrones, είδαμε ένα πλάσμα που ονομάζεται Dire Wolf. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο πλάσμα που μοιάζει με λύκο και υπήρχε στην Πλειστόκαινη Εποχή. Εξαφανίστηκε όταν η λεία της μέγα-πανίδας καταστράφηκε. Ήταν πολύ αργοκίνητο πλάσμα για να πιάσει μικρότερα θηράματα.

Η Σκύλλα και η Χάρυβδη – Ξαναγυρνώντας στην Ελληνική μυθολογία, ο Οδυσσέας έπρεπε να δώσει μάχη ενάντια στα θαλάσσια τέρατα, που ονομάζονταν Σκύλλα και Χάρυβδη. Στην πραγματικότητα, στον πορθμό της Μεσσήνης υπάρχουν κοφτεροί βράχοι που μοιάζουν με τα κεφάλια της Σκύλλας και στην άλλη πλευρά υπάρχει μια γιγάντια ρουφήχτρα, που λεγόταν ότι προκαλούσε η Χάρυβδη.

Berserkers – Στη Νορβηγική μυθολογία, υπάρχει μια άγρια πολεμική φυλή, που ονομάζεται οι Berserkers. Θεωρείται, ότι ήταν εξαιρετικά δυνατοί και αλώβητοι. Όμως, αυτή η άγρια φυλή πράγματι υπήρξε. Ωστόσο, βρέθηκε, ότι έπαιρναν ναρκωτικά τα οποία προκαλούσαν τόση οργή και φρενίτιδα, που γινόντουσαν πλήρως ατρόμητοι στη μάχη.

Ο Πύργος της Βαβέλ – Αρχαιολογικά στοιχεία υποστηρίζουν την ύπαρξη του Πύργου της Βαβέλ στη Βαβυλώνα, στην αρχαία Μεσοποταμία. Ήταν ένα ζιγκουράτ, μια μορφή ναού, με την ονομασία Ετεμενάνκη. Ο ναός αυτός καταστράφηκε αργότερα από τον Μέγα Αλέξανδρο.

Moby Dick – Ήταν η θρυλική, τεράστια φάλαινα που επιτέθηκε και βύθισε τα φαλαινοθηρικά και πολέμησε με τον Καπετάνιο Αχαάβ. Αλλά η αληθινή φάλαινα κυνηγήθηκε από έναν εξίσου αληθινό Καπετάνιο Pollard, του οποίο το πλοίο βυθίστηκε από αυτή τη μεγάλη φάλαινα.

Το Imoogi – Στην Κορέα, μιλάνε για ένα μυθικό φίδι που μοιάζει με πύθωνα. Ονομάζεται το Imoogi. Οι άνθρωποι πίστευαν ότι αυτά τα φίδια μετατρέπονταν σε δράκους μετά από χιλιάδες χρόνια. Λοιπόν, ένα τέρας σαν αυτό πράγματι υπήρξε στη Νότια Αμερική, ο Τιτανοβόας. Ήταν περίπου 14 μέτρα μακρύ και ζύγιζε ένα τόνο. Ευτυχώς, εξαφανίστηκε πριν από χιλιάδες χρόνια.

ΠΗΓΗ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *