Δείτε με ποιούς 3 τρόπους μπορείτε να αυξήσετε το IQ σας

Τι μπορεί να κάνει κάποιος για να κερδίσει επιπλέον βαθμούς IQ;
Σύμφωνα με το νέο βιβλίο του Dan Hurley με τίτλο “Εξυπνότερος”, προτείνονται τρεις τρόποι για να βελτιώσει ο κάτοχος του βιβλίου τον εγκέφαλό του.

Η εταιρεία Lumosity, με αντικείμενο την εκπαίδευση του εγκεφάλου ιδρύθηκε από τον Michael Scanlon το 2007 κατά την διάρκεια του ντοκτορά του στο Stanford. Εως τον Απρίλιο του 2013, είχε ήδη 40 εκατ. μέλη με το μυστικό της επιτυχίας της να βασίζεται σε ψυχολογικά τεστ και τεστ νοημοσύνης που είχαν αναπτυχεί ως παιχνίδα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Susanne Jaeggi, μόλις μετά από τέσσερις εβδομάδες που ένας χρήστης “εκπαίδευε” το μυαλό του με τα παιχνίδια για υπολογιστή της Lumosity, βελτιώνονταν οι επιδόσεις του στις λύσεις προβλημάτων κατά 40%.

Ο δεύτερος τρόπος βελτίωσης της εγκεφαλικής λειτουργίας, είναι γνωστός από το 1960, όπου βάσει μελετών αποδείχθηκε πως η σωματική υγεία, επηρεάζει και την ψυχική υγεία.

Ηλικιωμένοι που έπαιζαν τέννις είχαν καλύτερα αποτελέσματα σε τεστ νοημοσύνης, σε σχέση με άλλους που δεν έπαιζαν.

Σύμφωνα με μελέτη του 2013, που υπογράφει η Teresa Liu-Ambrose xorisorianews.gr η επιρροή στην εγκεφαλική λειτουργία είναι διαφορετική ανάλογα με την άσκηση.

Έτσι, 86 γυναίκες χωρίστηκαν σε γκρουπ κάνοντας διαφορετικές ασκήσεις, όπως αερόμπικ και ασκήσεις με λάστιχα και βάρη. Στο τέλος, οι γυναίκες που έκαναν γυμναστική με βάρη, είχαν καλύτερα αποτελέσματα στα τεστ νοημοσύνης.

Άλλος τρόπος που έχει αποδειχτεί πως σχετίζεται με την βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας, κάνοντας τον άνθρωπο πιο έξυπνο, είναι η μουσική.

Το 2004, ο ψυχολόγος Glenn Schellenberg, ηγήθηκε έρευνας με τον τίτλο “Music lessons enhance IQ,” η οποία βασίστηκε σε όγκο δεδομένων 363 σελίδων.

Η μελέτη συγκρίνει το IQ παιδιών που έκαναν μαθήματα μουσικής, μαθήματα υποκριτικής και άλλων που δεν έκαναν τίποτα.

Μετά από 36 εβδομάδες, τα παιδιά που μάθαιναν μουσική είχαν την μεγαλύτερη βελτίωση, ακολούθησαν αυτά που έκαναν μαθήματα φωνητικής, αυτά που έκαναν μαθήματα υποκριτικής και τελευταία ήρθαν αυτά τα παιδιά που δεν έκαναν τίποτα.

Ο εγκέφαλος, αυτό το περίπλοκο ανθρώπινο όργανο, βάσει των μελετών βελτιώνεται με την εξάσκηση, με τον Dan Hurley στο “Smarter” να προσφέρει τους πλέον σύγχρονους τρόπους βελτίωσης του ανθρώπινου μυαλού.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *