Δείτε σε βίντεο πόσο τρομακτικά γρήγορα γεμίζει ανθρώπους ο πλανήτης

Κατά το έτος 1800, 200 και κάτι χρόνια πριν, υπήρχαν μόνο 913 εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη. Μέχρι το 2050 ο αριθμός μπορεί να ξεπεράσει τα 9,5 δισεκατομμύρια, κάτι που σημαίνει πως ο παγκόσμιος πληθυσμός θα έχει αυξηθεί κατά 10 φορές σε 250 χρόνια.

Ο πλανήτης μας γίνεται όλο και πιο γεμάτος ανθρώπους, με όλες τις συνέπειες που ακολουθούν σε πόρους τροφίμων, κλιματική αλλαγή και ενεργειακή επάρκεια. Κανένα άλλο είδος δεν έχει αλλάξει το φυσικό τοπίο της Γης με τον τρόπο που το έχουν κάνει οι άνθρωποι. Ο αντίκτυπος μας είναι τόσο εκτενής που εισήλθαμε και διανύουμε μια νέα γεωλογική εποχή, την Ανθρωπόκαινο.

Η παγκόσμια κλιματική αλλαγή, η μαζική εξαφάνιση των ειδών και η υπερεκμετάλλευση των παγκόσμιων πόρων θα έπρεπε κανονικά να μας ανησυχεί πολύ περισσότερο από όσο στ’ αλήθεια συμβαίνει.

Το Population Connection στην Ουάσινγκτον δημιούργησε έναν εντυπωσιακό διαδραστικό χάρτη και ένα βίντεο που αποτυπώνουν την πληθυσμιακή έκρηξη. Στην εισαγωγή του πρότζεκτ σημειώνεται κάτι που μπορεί να ακούγεται σκληρό – η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού δεν γίνεται και δεν πρέπει να συνεχιστεί χωρίς έλεγχο.

Ο διαδραστικός χάρτης παρουσιάζει την εκρηκτική αύξηση των ανθρώπων μέσα από ένα χρονικό timeline που δείχνει τα στοιχεία και τους αριθμούς ανά αιώνα

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *