Δείτε τις μεγαλύτερες και εντυπωσιακότερες αράχνες στον κόσμο

1Ξεπερνούν σε μέγεθος το πρόσωπο ενός ανθρώπους, προκαλώντας πραγματικό τρόμο σε όποιον τις αντικρίζει, αν και για να το πετύχει αυτό, απαιτείται… ειδικός εξοπλισμός
Η παρουσία τους και μόνο προκαλεί πανικό. Άλλες είναι ελάχιστες σε μέγεθος, άλλες πιο μεγάλες, άλλες είναι δηλητηριώδεις, ακόμη και θανατηφόρες, άλλες… έχουν γίνει ταινία τρόμου και άλλες έχουν «χαρίσει» υπερδυνάμεις σε άνθρωπο, δημιουργώντας στον… SpiderMan. Οι αράχνες εμφανίζουν τόσο μεγάλη ποικιλία σε είδη, που ελάχιστοι άλλοι οργανισμοί έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν. Υπάρχουν όμως ορισμένες που ξεπερνούν σε μέγεθος το πρόσωπο ενός ανθρώπους, προκαλώντας πραγματικό τρόμο σε όποιον τις αντικρίζει, αν και για να το πετύχει αυτό, απαιτείται… ειδικός εξοπλισμός!

Οι αράχνες των θαλασσών, οι οποίες μπορούν να φτάσει σε μήκος τα 25 εκατοστά και να ξεπεράσουν σε όγκο το πρόσωπο του ανθρώπου, είναι τόσο εντυπωσιακές, όσο και άγνωστες στο ευρύ κοινό.

Τα ονομάζουν τέρατα των ωκεανών λόγω της περίεργης όψης τους, ωστόσο είναι εντυπωσιακά σε επίπεδο φυσιολογίας, πλάσματα. Διαθέτουν εξαιρετικά μικρό σώμα και τεράστια πόδια. Στον Αρκτικό Ωκεανό, αλλά και σε νότιες θάλασσες, τα είδη αυτά των θαλάσσιων αραχνών παρουσιάζουν εξαιρετικά μεγάλες αποκλίσεις από το σύνηθες μέγεθός τους, γεγονός που οι επιστήμονες ονομάζουν «γιγάντωση». Στο ερώτημα γιατί συμβαίνει αυτό, δεν υπάρχει απάντηση, καθώς το χαρακτηρίζουν «μυστήριο φαινόμενο».

Μία θεωρεία που έχει αναπτυχθεί, αφορά τα μικρά επίπεδα οξυγόνου σε θάλασσες βαθιές όπως αυτή της Ανταρκτικής, αλλά και στις μεγάλες διαφορές της θερμοκρασίας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *