ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΑΥΧΕΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ

5Ο πόνος στον αυχένα είναι μια καθημερινή ενόχληση για αρκετούς από εμάς και ιδιαίτερα για όσους εργάζονται καθιστοί για πολλές ώρες κάθε μέρα.
Όμως και άλλες καθημερινές συνήθειες, όπως η πολύωρη χρήση smartphones και tablets, συμβάλλουν στην εκδήλωση του αυχενικού συνδρόμου, καθώς επηρεάζουν άμεσα τη στάση του σώματός μας.
Δείτε τρεις απλές τεχνικές που μπορείτε να εφαρμόζετε καθημερινά για να ανακουφιστείτε από τον πόνο και να κινείστε με μεγαλύτερη ελευθερία. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια μικρή σκληρή μπάλα (π.χ. μπαλάκι τένις) και ένα τουβλάκι από φελλό.

1. Μασάζ στον αυχένα
Θα σας διευκολύνει πολύ εάν αντιμετωπίζετε πόνο όταν στρίβετε το κεφάλι σας προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά. Το μασάζ στον αυχένα χαλαρώνει τους μύες της ράχης που συνδέουν τον αυχένα με την ωμοπλάτη (τραπεζοειδής). Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε την τεχνική αυτή εάν αντιμετωπίζετε ακαμψία στον αυχένα μετά τον ύπνο.

Παίρνετε ένα τουβλάκι από φελλό όπως αυτά που χρησιμοποιούν στη γιόγκα και ένα μπαλάκι. Σταθείτε μπροστά από έναν τοίχο περίπου σε απόσταση 30 εκατοστών. Κάντε ένα μεγάλο άνοιγμα προς τα πίσω με το αριστερό σας πόδι. Λυγίζετε το δεξί σας γόνατο και κρατάτε το αριστερό τεντωμένο. Στηρίζετε το τουβλάκι στον τοίχο με το δεξί ώμο και βάζετε το μπαλάκι ανάμεσα στο τουβλάκι και τη βάση του αυχένα, όπως βλέπετε στη φωτογραφία. Πιέζετε δυνατά για να λύσετε τους «κόμπους». Επαναλαμβάνετε την άσκηση στην άλλη πλευρά.

 

2. Μασάζ στην ωμοπλάτη
Το αυχενικό σύνδρομο και ο πόνος ψηλά στην πλάτη συχνά συνδέονται. Αυτό συμβαίνει επειδή ο τραπεζοειδής είναι ένας μεγάλος μυς που ενώνει τον ώμο με τη βάση του κρανίου και παράλληλα διαπερνά τη ράχη μέχρι τη μέση της πλάτης. Η συσσωρευμένη ένταση σε ένα σημείο μπορεί λοιπόν να προκαλέσει ενοχλήσεις και δυσφορία και σε άλλα σημεία.
Σταθείτε με την πλάτη στον τοίχο. Τοποθετήστε το μπαλάκι ανάμεσα στον τοίχο και την ωμοπλάτη και κάντε κυκλικές κινήσεις με τον ώμο.

3. Διατάσεις αυχένα και θώρακα
Η έκταση του αυχένα προς τα εμπρός, μια κίνηση που πολλοί από εμάς κάνουν μηχανικά όταν στέκονται μπροστά στον υπολογιστή ή γράφουν ένα μήνυμα, συμβάλλει στην εκδήλωση του αυχενικού συνδρόμου και στην ακαμψία του αυχένα. Χρησιμοποιήστε την παρακάτω τεχνική για να ανακουφίσετε τον πόνο και τη δυσφορία από αυτήν την κακή στάση.

Σταθείτε όρθιοι με τα χέρια ενωμένα πίσω από την πλάτη, όπως στη φωτογραφία. Τραβήξτε τα χέρια προς τα κάτω, ώστε να νιώσετε ένα ελαφρύ τράβηγμα στο στέρνο και στο μπροστινό μέρος των ώμων. Κοιτάξτε ψηλά και αφήστε τη βαρύτητα να τραβήξει το κεφάλι σας απαλά προς τα κάτω. Φροντίστε να μην εκτείνετε την κοιλιά ή τους γλουτούς, αλλά να κρατάτε τη σπονδυλική στήλη σε ουδέτερη στάση. Μείνετε για 20-30 δευτερόλεπτα.
ΠΗΓΗ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *