Δεν φαντάζεστε τι έδειξε έρευνα για το πόσο σεξ θέλουν οι γυναίκες…

1Ο καθένας μας έχει ακούσει πιθανότατα αυτά και άλλα στερεότυπα για τις γυναίκες και το σεξ, μερικά από τα οποία μπορεί και να ισχύουν.

“Οι γυναίκες δεν θέλουν να κάνουν σεξ τόσο συχνά, όσο οι άνδρες”. “Οι γυναίκες χρειάζονται πρώτα ένα συναισθηματικό δέσιμο με τον άντρα για να απολαύσουν το σεξ”. “Οι γυναίκες πολύ σπάνια έχουν πολλούς οργασμούς στο σεξ”.Όμως, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από την ηλεκτρονική εφαρμογή για τη γονιμότητα “Kindara”, η πλειοψηφία των στερεοτύπων αυτών είναι τελείως λανθασμένη.

Οι ερευνητές από την Kindara ρώτησαν 500 γυναίκες σχετικά με τέτοιου τύπου στερεότυπα επάνω στο σεξ, συμπεριλαμβανομένης της σημασίας που προσδίδουν στην συναισθηματική σύνδεση, των παραγόντων που εμποδίζουν την σεξουαλική τους ζωή και το πόσο συχνά επιθυμούν στην πραγματικότητα να κάνουν σεξ.

Η έρευνα έδειξε ότι το 53,2% των γυναικών δεν κάνει σεξ τόσο συχνά όσο θα ήθελε. Σχεδόν το 75% απάντησε ότι θα ήθελαν να κάνει σεξ περισσότερο από 3 φορές την εβδομάδα και το 13% ότι θέλει σεξ περισσότερο και από 6 φορές την εβδομάδα.

Όσον αφορά το θέμα του οργασμού, πολλές γυναίκες ανέφεραν ότι φτάνουν σε οργασμό περισσότερο από μία φορά ανά σεξουαλική επαφή: Περίπου το 72% των γυναικών ανέφερε επίτευξη του οργασμού τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια κάθε σεξουαλικής πράξης, και το 10,2% του συνόλου των γυναικών δήλωσε ότι φτάνει σε οργασμό πολλές φορές.

Τα ευρήματα αυτά είναι πολύ διαφορετικά από αντίστοιχη μελέτη του 1994, όπου είχε διαπιστωθεί ότι το 75% των ανδρών και το 29% των γυναικών έχουν πάντα οργασμούς με τον/την σύντροφό τους.

Το άγχος θεωρήθηκε ο κύριος ένοχος μιας χαμηλής γυναικείας λίμπιντο, ακολουθούμενο από την δυσκολία στο συντονισμό του ελεύθερου χρόνου μέσα στην ημέρα με τον σύντροφό της. Τρίτη κατά σειρά αιτία είναι επειδή εκείνη τη στιγμή η γυναίκα δεν έχει καλή διάθεση για σεξ και τέλος επειδή δεν αισθάνεται άνετα με την εικόνα του εαυτού της.

Η απάντηση “Κάτι άλλο” στις αιτίες που μειώνουν την διάθεσή τους για σεξ, δόθηκε από το 15,4% των γυναικών, το οποίο δείχνει ότι οι σεξουαλικές αλληλεπιδράσεις μπορεί να περιπλέκονται από ένα πλήθος πραγμάτων που επηρεάζουν και τα δύο φύλα, όπως είναι σε μια μεγάλης απόστασης σχέση, κάποια φαρμακευτική αγωγή που επηρεάζει τη λίμπιντο, ή κάποιος πόνος/τραυματισμός.

Ένα στερεότυπο, ωστόσο, επαληθεύτηκε: Περίπου το 53% των γυναικών συμφώνησε ότι το συναισθηματικό δέσιμο ήταν η πιο σημαντική πτυχή του καλού και ικανοποιητικού σεξ, με τα προκαταρκτικά στο σεξ και την γενικότερη επικοινωνία να ακολουθούν.

via

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *