Ενας Σύλλογος ισότητας ανδρών, διαφορετικός …..

1Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε επίσημα με απόφαση δικαστηρίου τον Μάρτιο 2005. Απέκτησε πάνω από 35.000 μέλη, δύο γραφεία (Θεσσαλονίκη, Αθήνα) και σε δραστηριοποιείται σε 25 ελληνικές πόλεις. Έγινε κίνημα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πατέρα και του παιδιού.

Επιθυμούμε να ιδρύσουμε ταυτόνομο Ιδρυμα και κέντρο διαμεσολαβητή μεταξύ Πολιτείας και οικογένειας, ζεύγους, προστασίας του παιδιού.

Ερευνούμε την άνιση μεταχείριση, την ανάδειξη προβλημάτων και νομική προστασία για τα παραπάνω θέματα και θέματα παρενόχλησης ή κακοποίησης, σχέσεις ζευγαριού, νομική και ψυχολογική στήριξη παιδιού και πατέρα μετά από διαζύγιο.

Επίσης, διεκδικούμε:

Συνταγματική κατοχύρωση του πατρικού ρόλου
Να έχει ίδια επιδοματική ή εργασιακή ισότητα και ο πατέρας και άνδρας (όρια συνταξιοδότησης, οικογενειακά επιδόματα, πολυτεκνική ιδιότητα, άδειες πατρότητας, κτλ).
Ανάδειξη του πατέρα-τροφού και δημιουργού μέσω των σχολικών και άλλων εγχειριδίων. Παραδοχή της ύπαρξης του πατρικού φίλτρου.
Από κοινού επιμέλεια και γονική μέριμνα
Ελεύθερη επικοινωνία σε περίπτωση διαζυγίου.
Εναλλασσόμενη κατοικία των παιδιών όπου είναι δυνατό.
Δίκαιη διατροφή (στα διαζύγια) σύμφωνα με τις ηλικιακές ανάγκες και τις δυνατότητες των γονέων. Να λαμβάνονται υπόψη τα έξοδα ταξιδιού του γονέα που ταξιδεύει για να επικοινωνήσει με τα παιδιά του. Δήλωση εισοδημάτων των παιδιών από κοινού.
Τιμωρία του γονέα που προσβάλλει συκοφαντικά, δίχως στοιχεία, τον άλλο για να στερήσει την επικοινωνία με τον άλλο γονέα ή για να αποκτήσει μοναδικότητα στην επιμέλεια. Αποκλεισμό του από την επιμέλεια του παιδιού. Ποινική δίωξη νομικών που προσυπογράφουν ανυπόστατα κατηγορητήρια αγνοώντας την υποχρέωση του σεβασμού της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας του παιδιού.

Το κοινωνικό έργο του ΣΥΓΑΠΑ χρειάζεται οικονομική ενίσχυση.

Τα οκτώ πρώτα χρόνια της ύπαρξης του ΣΥ.Γ.Α.Π.Α. (ΣΥλλογος Για την Ανδρική και Πατρική Αξιοπρέπεια: (http://www.sos-sygapa.eu/ ) είναι γεμάτα με κοινωνική δράση για την Γονεική Ισότητα και την παιδική υπερηφάνεια. Οι διαζευγμένοι γονείς κατάφεραν να συσπειρωθούν γύρο από τον Ιδρυτή του Κινήματος Δρ Καθηγητή, Νίκο Σπιτάλα (http://spitalas.blogspot.com/ ) και να προβάλλουν βασικά θέματα που αφορούν σε όλα τα ζευγάρια σήμερα αλλά κυρίως αυτά των διαζυγίων (περίπου δύο εκατομμύρια ενήλικες και ένα εκατομμύριο παιδιά). Ένα διαζύγιο είναι πολύ οδυνηρό για όλους αλλά μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στα παιδιά. Στον όγδοο χρόνο επιστημονικής και ακτιβιστικής δράσης, ο ΣΥΓΑΠΑ, όπως έχει χαρακτηριστικά ονομασθεί: ‘το χαμόγελο του πατέρα’, έχει ανάγκη από τη δική σας οικονομική στήριξη για να μπορέσει να συνεχίσει το έργο του. Τα κοινωνικά κινήματα στην Ελλάδα είναι ελάχιστα και η μοναδική δράση στην ειδικότητα των διαζυγίων που φέρνει ελπίδα σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες άτομα είμαστε εμείς. Άνδρες και γυναίκες που πιστεύουμε στο μέλλον της νεολαίας και της χώρας μας, κάνουμε υπερ-προσπάθειες δίχως πόρους από κανένα. Η οικονομική κρίση που μαστίζει όλες τις εθελοντικές οργανώσεις, κτυπά την πόρτα μας και κυρίως εμάς που δεν δεχθήκαμε καμία βοήθεια από Κρατική ή άλλη πηγή. Στηρίξτε μας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Στον μοναδικό Τραπεζικό λογαριασμό που έχουμε, καταθέστε ακόμα και το ελάχιστο στέρημά σας. Θα αποτελέσει ανακούφιση και θα διατηρήσουμε την φλόγα της ελπίδας αναμμένη για το καλό όλων. Το κίνημά μας είναι κίνημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που θα γίνει αντιληπτό σε αρκετά χρόνια μετά, από την Ελληνική κοινωνία. Είμαστε πρωτοπόροι και η ισότητα στο θέμα ‘διαζύγιο’ είναι πολύ σοβαρό. Έχουμε βοηθήσει αφιλοκερδώς 30.000 άτομα και θέλουμε να στηρίξουμε όλα τα παιδιά των διαζυγίων.
http://goneas.blogspot.com
Λογαριασμός ΣΥΓΑΠΑ:ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 213/480139-35ΙΒΑΝ: GR3301102130 0000
Για να διευθετηθεί το θέμα των παιδιών των διαζυγίων, θα πρέπει άμεσα:
1) Ειδικές κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, των Περιφερειών, του Κράτους για να επιλαμβάνονται του θέματος στην αρχή του διαζυγίου. 2) Να γίνεται διαμεσολάβηση ώστε να αποφευχθούν τα δικαστήρια. 3) Να ερωτάται το παιδί στην αρχή και όχι αργότερα. 4) Να υπάρχει συνεπιμέλεια (εξαφάνιση του όρου γονική μέριμνα). 5) Να μη συνεκδικάζονται επικοινωνία και διατροφή, η οποία θα πρέπει να γίνεται μία φορά και να αναπροσαρμόζεται με τον τιμάριθμο. 6) Να πληρώνονται οι διατροφές ως κοινωνική βοήθεια από το κράτος και να λαμβάνονται από τις εφορίες. 8) Να λαμβάνονται υπόψη στην εφορία όπως και να δηλώνονται τα παιδιά στους δύο γονείς. 9) Να εκπαιδεύονται οι δάσκαλοι, καθηγητές, ιατροί, ειδικοί για την ψυχολογία γονέων-παιδιών διαζυγίων. 10) Να τιμωρούνται γονείς που αποξενώνουν παιδιά και συκοφαντούν ψευδώς όπως και οι δικηγόροι που συμμετέχουν. 11) Να απαλειφθεί ο όρος γονική μέριμνα και να μπει ο όρος κατοικία. 12) Οι γφυσικοί γονείς (που έχουν παιδιά εκτός γάμου) να έχουν ίδια δικαιώματα με τους άλλους
Δέστε λεπτομερώς: goneikisothta.blogspot.gr
www.sos-sygapa.eu
spitalas.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *