Επέστρεψαν στο σχολείο οι μαθητές του Πάρκλαντ στη Φλόριντα: Τους ανάγκασαν να έχουν διάφανες τσάντες (φωτό)

Οι επιζώντες του πυροβολισμού στο Πάρκλαντ της Φλόριντα επέστρεψαν από τις πασχαλινε τους διακοπές στο γυμνάσιο Marjory Stoneman Douglas και ήρθαν αντιμέτωποι με τα νέα μέτρα ασφαλείας.

Μεταξύ άλλων νέων κανονισμών, το προσωπικό του σχολείου πρόσφερε στους μαθητές τα νέα αξεσουάρ: ένα διαφανές σακίδιο πλάτης. Η διοίκηση υποστηρίζει πως ο κανονισμός αυτός θα ενισχύσει την ασφάλεια, αλλά οι μαθητές τις μισούν. Ένα από τα μεγαλύτερα μάλιστα ζητήματα αυτής της αντίδρασης έχει να κάνει με το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα – τα ταμπόν και οι σερβιέτες είναι αδύνατον να κρυφτούν.

Λέγοντας ότι αρχίζουν να αισθάνονται σαν να βρίσκονται μέσα σε φυλακή, οι έφηβοι κατέληξαν σε μια λύση που εκφράζει απόλυτα τόσο την αλληλεγγύη τους στις γυναίκες όσο και στην οργή ενάντια στην τρέχουσα κατάσταση οπλοκατοχής στη χώρα.

 

Συγκεκριμένα, οι μαθητές γεμίζουν τις τσάντες τους με μεγάλες ποσότητες ταμπόν. «Πήρα μόνο το μικρό μέγεθος. Δεν ήξερα. Αύριο θα πάρω το μεγάλο μέγεθος» τουίταρε ο μαθητής Κάμερον Κάσκι. «Μεγέθη, τιμές… μαθαίνω νέα πράγματα για την υγεία των γυναικών αυτή τη στιγμή. Αυτά τα πράγματα είναι ακριβά και πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ευκολότερη πρόσβαση αυτών των προϊόντων υγείας» ανέφερε.

Άλλοι μαθητές, θέλοντας να τρολάρουν το νέο αυτό μέτρο ασφαλείας, έβαλαν τα κανονικά τους σακίδια μέσα στα διαφανή, δείχνοντας πως έτσι και πάλι δεν προστατεύονται. Κάποιοι άλλοι έγραψαν διάφορα μηνύματα ώστε να είναι ορατά σε όποιον περνά από δίπλα τους, ενώ άλλοι έβαλαν συσκευασίες προφυλακτικών.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *