Η Σίγουρη μέθοδος για να βρείτε κάτι που χάσατε μέσα στο σπίτι

1Αν είστε από αυτούς τους ανθρώπους που χάνετε συχνά πράγματα, τότε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να έχετε περισσότερο τάξη και να μπορείτε να βρείτε πιο εύκολα αυτά που δεν θυμάστε πού βάλατε μέσα στο σπίτι.
Ξεκινήστε εξασκώντας τη μνήμη σας Πριν ξεκινήσετε να ψάχνετε σε όλο το σπίτι χωρίς λόγο, σκεφτείτε για λίγα λεπτά πού θα έπρεπε κανονικά να βρίσκεται το αντικείμενο που χάσατε. Μην κάνετε το λάθος να ξεκινήσετε από τα σημεία που νομίζετε πως το είδατε τελευταία φορά. Απλά σκεφτείτε που συνηθίζετε να το βάζετε στην καθημερινότητά σας και το πιο πιθανόν είναι να βρίσκεται εκεί. Άλλωστε η δύναμη της συνήθειας είναι τεράστια.

Ξαναψάξτε στα σημεία που ήδη ψάξατε Όταν χάνουμε κάποιο αντικείμενο το μυαλό μας γεμίζει με σκέψεις για το πού μπορεί να είναι. Έτσι όταν ψάχνετε σε διάφορα σημεία συνήθως ψάχνετε επιφανειακά και χωρίς την πρέπουσα προσοχή εξαιτίας του μη καθαρού μυαλού σας. Πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και ξαναψάξτε με προσοχή σε όλα τα σημεία που ήδη έχετε περάσει. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να βρίσκεται το αντικείμενο που χάσατε μέσα στο συρτάρι που ήδη κοιτάξατε δύο φορές.
Μην ψάχνετε σε μεμονωμένα σημεία Σύμφωνα με έρευνα που έγινε αποδείχτηκε πως τα περισσότερα πράγματα που χάνονται μέσα στο σπίτι, συνήθως βρίσκονται λίγα εκατοστά πιο δίπλα από εκεί που πιστεύαμε πως είναι. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν τα βρίσκουμε εύκολα. Το μυαλό μας από συνήθεια ψάχνει στο σημείο που πιστεύουμε οτι το είδαμε τελευταία φορά, αλλά δεν ψάχνει και στα τριγύρω σημεία. Μην κοιτάτε μόνο πάνω στο τραπεζάκι που αφήσατε τα κλειδιά σας αλλά κοιτάξτε και στην διπλανή πολυθρόνα, κάτω από το τραπέζι, δίπλα, παραδίπλα και σε όλο τον γύρω χώρο.
Διατηρήστε τακτοποιημένο το σπίτι σας Όταν υπάρχει τάξη σε ένα σπίτι τότε δύσκολα θα χαθεί κάτι. Επίσης φροντίστε να βάζετε τα κλειδιά σας, την τσάντα σας και ό,τι άλλο χρειάζεστε σε καθημερινή βάση σε συγκεκριμένο σημείο όταν επιστρέφετε σπίτι. Μην αφήνετε ποτέ κάτι πρόχειρα πάνω σε μια επιφάνεια με σκοπό να το τακτοποιήσετε αργότερα. Καλύτερα να τα τακτοποιείτε όλα με το που μπαίνετε σπίτι για να γλυτώνετε και τον χρόνο του ψαξίματος αργότερα.

ΠΗΓΗ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *