Λαμπερό πρόσωπο στις γιορτές; Έτσι θα το αποκτήσεις! [photos]

Υπάρχει κάποιος ή κάποια που δε θα ήθελε να… λάμπει το πρόσωπό του στη διάρκεια των γιορτών και ειδικά στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς; Όλοι θέλουμε ένα λαμπερό πρόσωπο που θα “εξαφανίσει” την κούραση των τελευταίων μηνών, ή και τα “σημάδια” της ηλικίας που αφήνει πάνω μας ο χρόνος…

Ο γνωστός πλαστικός-κρανιοπροσωπικός χειρουργός κ Κώστας Αλεξάνδρου, ο άνθρωπος με το “βελούδινο” χέρι όπως τον χαρακτηρίζουν όσοι και όσες τον έχουν επισκεφτεί, μας εξηγεί πως θα καταφέρουμε, έστω και τις τελευταίες μέρες, να λάμψουμε…

LIFTING

Στην ουσία είναι lifting φρυδιών, επειδή δίνει σχήμα και σηκώνει τα φρύδια που έχουν πέσει λόγω ηλικίας ή κληρονομικότητας, με αποτέλεσμα να δείχνει το βλέμμα κουρασμένο ή θυμωμένο.
Τεχνικές

Υπάρχουν δύο μέθοδοι:

• Η ανοικτή μέθοδος όπου υπάρχει μια τομή στο τριχωτό της κεφαλής η οποία ξεκινά από το ένα αυτί έως το άλλο.

• Η Ενδοσκοπική (η πλέον συνηθισμένη) όπου υπάρχουν 3 μικρές τομές 2cm μέσα στο τριχωτό της κεφαλής. Με την χρήση του ενδοσκοπίου αποκολλώνται το δέρμα και οι μύες από το κρανίο και επανατοποθετούνται με τη χρήση ειδικών απορροφήσιμων υλικών, τα οποία συγκρατούν τους ιστούς στην καινούρια θέση χωρίς να γίνεται αφαίρεση του δέρματος.

Πόσο διαρκεί;
Είναι δύσκολο να απαντηθεί επειδή ο καθένας έχει διαφορετική ποιότητα δέρματος και ιστών καθώς και διαφορετικές συνήθειες ( έκθεση στον ήλιο, κάπνισμα).

Το ρολόι του χρόνου δυστυχώς δεν σταματά και μετά το χειρουργείο ο ασθενής συνεχίζει να μεγαλώνει.

Παρόλαυτα ο ασθενής δείχνει νεότερος, πιο ξεκούραστος και πιο «φρέσκος» και μετά από 10-15 χρόνια.

Είδος αναισθησίας
Συνήθως χρησιμοποιούμε γενική αναισθησία.

Υπάρχουν ουλές;
Οι ουλές δεν είναι διακριτές εφόσον είναι μικρές και βρίσκονται μέσα στα μαλλιά.

Υπάρχει πόνος;
Δεν υπάρχει πόνος , μόνο ελαφρύ μούδιασμα το οποίο βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου. Υπάρχει όμως οίδημα ειδικά το 1ο 24ωρο που φτάνει μέχρι τα βλέφαρα και το οποίο υποχωρεί σταδιακά σε μερικά 24ωρα.

Πότε επιστρέφει κανείς σε εργασία-καθημερινές δραστηριότητες;
Συνήθως σε μία εβδομάδα.
FACELIFT

Το face lift πρέπει να δείχνει φυσικό κάνοντας τον ασθενή να δείχνει νεότερος και πιο ξεκούραστος, χωρίς όμως να αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του και χωρίς να φαίνεται το πρόσωπο από μακριά «χειρουργημένο» (face lift look) και «περίεργο» στο περιβάλλον του.

Ποιες τεχνικές υπάρχουν;
Οι τεχνικές εξατομικεύονται ανάλογα με τον ασθενή, τις προσδοκίες του, την ανατομία του, την ηλικία και τις συνήθειές του (π.χ. κάπνισμα, έκθεση στον ήλιο).
Για τον ασθενή που θέλει γρήγορη ανάρρωση ή είναι σχετικά μικρής ηλικίας (40-45 ετών) χρησιμοποιείται το Macs- lift ή κάποιο είδος προωτιαίου lift (mini lift). Αλλά επειδή συνήθως mini lift = mini αποτελέσματα και mini διάρκεια, στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζεται ολικό lift σε συνδυασμό με βλεφαροπλαστική ή και lifting μετώπου, που δίνει πιο μακροχρόνια ή και πιο έντονα αποτελέσματα χωρίς να αλλοιώνει την φυσιογνωμία του προσώπου.

Πόσο διαρκεί;
Είναι δύσκολο να απαντηθεί επειδή ο καθένας έχει διαφορετική ποιότητα δέρματος και ιστών καθώς και διαφορετικές συνήθειες (έκθεση στον ήλιο, κάπνισμα). Το ρολόι του χρόνου δυστυχώς δεν σταματά και μετά το χειρουργείο ο ασθενής συνεχίζει να μεγαλώνει. Παρόλαυτα ο ασθενής δείχνει νεότερος, πιο ξεκούραστος και πιο «φρέσκος» και μετά από 10-15 χρόνια. Αν ο ασθενής το επιθυμεί μπορεί να γίνει μετά από μια δεκαετία μια μικρή διόρθωση (λίγη αφαίρεση δέρματος).

Είδος αναισθησίας
Συνήθως γενική αναισθησία. Σε μικρότερης βαρύτητας και διάρκειας επεμβάσεις (mini lift) μπορεί να γίνει μέθη σε συνδυασμό με τοπική αναισθησία.

Παραμονή στο νοσοκομείο
Συνήθως ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα αφαιρείται η παροχέτευση, ο ασθενής λούζεται και φεύγει χωρίς επιδέσμους. Σε μικρότερης βαρύτητας και διάρκειας επεμβάσεις (mini lift) ο ασθενής φεύγει την ίδια ημέρα.

Υπάρχουν τομές;
Η τομή ξεκινάει από τον κρόταφο(κάτω από την φαβορίτα) χωρίς να αφαιρείται καθόλου μαλλί και συνεχίζει μπροστά και πίσω από το αυτί και μετά κρύβεται μέσα στα μαλλιά. Σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται και μια μικρή τομή κάτω από το πηγούνι για συρραφή των μυών στη μέση γραμμή.

Υπάρχουν επίδεσμοι;
Υπάρχει επίδεσμος για ένα 24ωρο. Μετά αφαιρείται, λούζεται ο ασθενής και απλώς βάζει μια αντιβιοτική αλοιφή στις τομές μια φορά την ημέρα.


ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Με την βλεφαροπλαστική αφαιρούμαι το δέρμα που πλεονάζει καθώς και το λίπος που προκαλεί τις σακούλες κυρίως στο κάτω βλέφαρο. Δεν διορθώνονται όμως οι ρυτίδες στο «πόδι της χήνας». Δείτε τις απαντήσεις που πρέπει να γνωρίζετε σε 11 βασικά ερωτήματα, πριν μπείτε στο χειρουργείο…

Υπάρχουν τομές;
Στο πάνω βλέφαρο η τομή κρύβεται στη φυσιολογική πτυχή που βρίσκεται περίπου ένα εκατοστό πάνω από τις βλεφαρίδες. Στο κάτω βλέφαρο η τομή βρίσκεται ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες. Σε κάποιες περιπτώσεις που δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί δέρμα στο κάτω βλέφαρο, η τομή γίνεται εσωτερικά στον επιπεφυκότα.

Τι τεχνικές υπάρχουν;
Στο πάνω βλέφαρο αφαιρούμε το δέρμα που περισσεύει και συνήθως το λίπος που προβάλλει στην περιοχή προς τη μύτη. Στο κάτω βλέφαρο αφαιρούμε το λίπος που δημιουργεί τις «σακούλες» και το δέρμα που περισσεύει.

Τι είδους αναισθησία χρησιμοποιείται;
Τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με μέθη.

Διάρκεια χειρουργείου
1 ώρα (για πάνω και κάτω βλέφαρο)

Υπάρχουν ράμματα;
Στο επάνω βλέφαρο είναι ενδοδερμική ραφή, στο κάτω βλέφαρο είναι εξωτερικά. Όλα τα ράμματα αφαιρούνται σε 6 ημέρες.

Παραμονή στο νοσοκομείο
1 έως 2 ώρες (μέχρι να περάσει η επήρεια της μέθης)

Υπάρχει πόνος;
ΌΧΙ. Συνήθως δεν χρειάζονται ποτέ παυσίπονα, παρά μόνο μια οφθαλμική, αντιβιοτική αλοιφή στις τομές. Υπάρχει όμως οίδημα και μελανιές που υποχωρούν σε μια εβδομάδα.

Φαίνονται οι ουλές;
Οι τομές βρίσκονται κρυμμένες στο πίσω μέρος του αυτιού και δεν είναι ορατές.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;
Είναι μόνιμα. Συνήθως δεν χρειάζεται επανεγχείρηση στο μέλλον..

Η βλεφαροπλαστική θεραπεύει τους μαύρους κύκλους;
Όχι. Μπορεί να υπάρξει μόνο μια μικρή βελτίωση όταν αφαιρεθούν οι σακούλες στο κάτω βλέφαρο.

Επιστροφή σε εργασία και κοινωνικές δραστηριότητες.
Ο ασθενής με ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου μπορεί να κυκλοφορεί από την πρώτη ημέρα. Σε μια εβδομάδα βγαίνουν τα ράμματα και επιστρέφει στην εργασία και τις κοινωνικές του δραστηριότητες. Απαγορεύονται οι φακοί επαφής για 2-3 εβδομάδες.

Ο Δρ Αλεξάνδρου είναι ο διευθυντής του μοναδικού στην Ελλάδα Κρανιοπροσωπικού Κέντρου, το οποίο είναι ένα από τα μόλις 9 αναγνωρισμένα στην Ευρώπη.

Από αυτήν τη θέση συνεχίζει τις δραστηριότητες του στον τομέα της κρανιοπροσωπικής αλλά και της αισθητικής χειρουργικής, ως Πλαστικός Χειρουργός και Γναθοχειρούργος.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *