Λύθηκε το μυστήριο του θανάτου των 3.000 στρατιωτών του Ναπολέοντα!

1Στην λύση του μυστηρίου με τους θανάτους 3.000 στρατιωτών του Ναπολέοντα οι οποίοι… εντοπίστηκαν σε μαζικό τάφο στην Λιθουανία, προχώρησαν οι επιστήμονες.
Σύμφωνα με την Independent, τα οστά των ανδρών που έχασαν τη ζωή τους κατά την αποτυχημένη απόπειρά του Γάλλου ηγέτη τους να εισβάλει στη Μόσχα το 1812, φανερώνουν σύμφωνα με τους αρχαιολόγους του Πανεπιστημίου της Φλόριντα σημάδια πείνας.

Σύμφωνα με το Forbes, διάφορα κουμπιά τα οποία βρέθηκαν στο χώρο, ο οποίος ανακαλύφτηκε για πρώτη φορά στο Βίλνιους της Λιθουανίας το 2002, δείχνουν ότι πάνω από 40 Συντάγματα αποτελούσαν το στρατό του Ναπολέοντα όταν έκανε την απελπισμένη του επέλαση στην Ευρώπη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, περίπου 500.000 άνδρες οι οποίοι αποτελούσαν το στρατό του Ναπολέοντα ξεκίνησαν την μακρά πορεία τους στην Μόσχα τον Ιούνιο του 1812, ωστόσο έξι μήνες μετά μόνο 40.000 είχαν επιζήσει.
Μόνο στο Βίλνιους, εκτιμάται ότι έχουν πεθάνει από υποθερμία, πείνα και τύφο γύρω στους 20.000 στρατιώτες.
Αυτή η αποτυχία θεωρείται πως ήταν η απαρχή της πτώσης του Ναπολέοντα από την εξουσία η οποία οδήγησε στην προσωρινή του εξορία το 1814, πριν από τη φυλάκισή του από τη Βρετανία μετά τη μάχη του Βατερλό το 1815, αναφέρεται επίσης στο δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *