Μία ολόκληρη πόλη στα έγκατα της γης: Θέατρα, θεματικά πάρκα, γκολφ και μπόουλινγκ (φωτό)

1Μυστήρια, απόκοσμα μα άκρως μαγευτικά. Κάτω από την επιφάνεια της Γης βρίσκονται μικροί θησαυροί, έτοιμοι να εξερευνηθούν και να πουν την δική τους ιστορία.

Από τους σκελετούς 6 εκατ. Παριζιάνων σε ένα θαμμένο θεματικό πάρκο στα βάθη ενός από τα παλαιότερα ορυχεία αλατιού στον κόσμο, η υπόγεια ζωή του πλανήτη σας καλωσορίζει.

Οι Κατακόμβες του Παρισιού – Γαλλία

Σε αυτές βρίσκονται τα απομεινάρια σκελετών περίπου 6 εκατ. ανθρώπων, των οποίων τα κόκαλα μεταφέρθηκαν εκεί μεταξύ του 1785 και του 1860, όταν τα νεκροταφείου τα Παρισιού ήταν πλήρη. Μια από τις σκοτεινές εισόδους της πόλης οδηγούν σε έναν υγρό γεμάτο στενές σήραγγες κόσμο. Οι Κατακόμβες είναι ένα δίκτυο σπηλαίων 321 χλμ με σήραγγες και λατομεία, πολλά από τα οποία είναι γεμάτα κρανία και οστά.

Αν και οι περισσότεροι επισκέπτες βρίσκονται εκεί το πρωί, δύο γενναίοι τουρίστες ήταν σε θέση να περάσουν το βράδυ τους την ημέρα του Halloween.

 

Bounce Below – Llechwedd slate mine, Βόρεια Ουαλία

Ο μεγαλύτερος χώρος με τραμπολίνο στον κόσμο βρίσκεται σε μια σπηλιά που είναι δύο φορές μεγαλύτερη από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου. Τα τρία γιγάντια τραμπολίνα είναι φωλιασμένα στην σπηλιά Llechwedd Slate, πρώην βικτωριανό ορυχείο σχιστόλιθου.

Η πρόσβαση στο Bounce Below μπορεί να γίνει με τρένο.

 

Salina Turda, Ρουμανία

Ενα υπόγειο θεματικό πάρκο είναι κρυμμένο σε ένα παλιό ορυχείο αλατιού στη Ρουμανία. Τα ορυχεία είχαν σκαφτεί στον Μεσαιώνα, με τους άνδρες να μαζεύουν αλάτι. Ωστόσο, σήμερα, φιλοξενείται ένα θεματικό πάρκο με μία ρόδα, αμφιθέατρο, αίθουσα μπόουλινγκ, μίνι γκολφ, μια υπόγεια λίμνη με πλοία με κουπιά. Το βαθύτερο ορυχείο είναι στα 120 μέτρα κάτω από το έδαφος.

 

Τούνελ Cu Chi, Βιετνάμ

Οι σήραγγες βρίσκονται περίπου 32 χλμ έξω από την πόλη Χο Τσι Μινχ. Κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, οι αντάρτες Βιετκόνγκ έκρυψαν Αμερικανούς μέσα σε αυτό το δίκτυο.

Τα κατάμαυρα τούνελ χρησιμοποιήθηκαν ως χώροι διαμονής, αποθήκευσης, νοσοκομεία και οδοί ανεφοδιασμού στον πόλεμο.

Οι είσοδοι, που ήταν στο μέγεθος ενός ανθρώπου, σήμερα καλύπτονται από φύλλα, έχουν διευρυνθεί για τους τουρίστες, με τα τούνελ να γίνονται πιο εύκολα προσβάσιμα.

 

Coober Pedy, Νότια Αυστραλία

Εδώ, οι τουρίστες μπορούν να περπατήσουν στον μυστηριώδη κόσμο της υπόγειας ζωής, όπου οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν δημιουργήσει τα δικά τους σπίτια και τις επιχειρήσεις μέσα σε ασβεστόβραχους πηλού.

Η μεταλλευτική πόλη Coober Pedy περιλαμβάνει εκκλησίες, μουσεία, γκαλερί Τέχνης, εστιατόρια, μπαρ ακόμη και ξενοδοχεία, για να γνωρίσουν οι ταξιδιώτες από πρώτο χέρι πως είναι η υπόγεια ζωή.

Κάτω από το έδαφος ζουν περίπου 3.500 κάτοικοι με όλες τις ανέσεις που έχει ένα σπίτι στην επιφάνεια της Γης.

Η ποικιλόμορφη πόλη είναι γνωστή για την παροχή οπαλίου, η οποία είναι και η κύρια πηγή εισοδήματός τους.

The Vaults-Λονδίνο, Αγγλία

Ενας συναρπαστικός χώρος εκδηλώσεων, που φιλοξενεί μια σειρά μη συμβατικών pop up θεατρικών παραστάσεων, σινεμά, γκολφ και βραδινά events. Βαθιά μέσα στις σήραγγες κάτω από το σταθμό του Waterloo, το θέατρο του The Vaults διαθέτει 176 θέσεις, μακριά από το πολύβουο πλήθος της πόλης.

 

 

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *