Μαθήματα ζωής: Γεννήθηκε χωρίς χέρια και έμαθε πιάνο, πολεμικές τέχνες και να πετάει!

Η 32χρονη Jessica, που γεννήθηκε χωρίς χέρια, αποφάσισε να “θάψει” τα προσθετικά άκρα που χρησιμοποιούσε ως παιδί και να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ζωής χρησιμοποιώντας τα πόδια της.”Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να υποκαταστήσει την απτική ικανότητα της σάρκας και των οστών και τα πόδια μου έχουν αυτή την ικανότητα”.

Στο πέρασμα του χρόνου απέδειξε περίτρανα ότι μπορεί να κάνει πράγματα που οι άνθρωποι κάνουν με τα χέρια τους, χρησιμοποιώντας τα κάτω άκρα της.

Έγινε πριν από 5 χρόνια η πρώτη γυναίκα χωρίς χέρια που πήρε την άδεια πιλότου, μαθαίνοντας να πετάει αεροσκάφος με τα πόδια, και μαύρη ζώνη στο American Tae Kwon Do Association.

Με την άδεια πιλότου μπήκε και στο Βιβλίο Γκίνες, σημειώνοντας πως χρειάστηκε 3 χρόνια, 3 διαφορετικά αεροπλάνα, 3 εκπαιδευτές και 80 ώρες πτήσης σε 3 πολιτείες για να τα καταφέρει.

Η αναπηρία της δεν στάθηκε εμπόδιο στην αγάπη και το 2012 παντρεύτηκε τον 30χρονο δάσκαλο καράτε Patrick Chamberlain.

Μπορεί να οδηγήσει αυτοκίνητο, να παίξει πιάνο και να πληκτρολογήσει, υπογραμμίζοντας πως η αναπηρία δεν θα την κρατήσει πίσω.

“Από τα 3 μου χρόνια ασχολήθηκα με τη γυμναστική και στα 6 μου άρχισα μαθήματα χορού και έκανα μόντελινγκ.

Από τα 5 μου χρόνια κολυμπούσα, στα 10 μου χρόνια ξεκίνησα μαθήματα Tae Kwon Do και γενικά έκανα κάθε δραστηριότητα που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Αντιμετώπισα κάποια προβλήματα μέχρι να μάθω να ντύνομαι. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, αλλά είμαι πολύ ανεξάρτητη. Χρειάζομαι βοήθεια μόνο για να φτιάξω τα μαλλιά μου.

Ο Patrick έμαθε να κάνει διάφορα χτενίσματα, συνειδητοποιώντας πόσο πολύ με ενοχλούσε να πέφτουν τα μαλλιά στο πρόσωπό μου”.

Το ζευγάρι εργάζεται μαζί και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, με την Jessica να δίνει ομιλίες, εμπνέοντας άλλους ανθρώπους.

Πηγη newsit

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *