ΝΕΡΟ ΜΕ ΛΙΒΑΝΙ !!! Ο Συνδυασμός με τις ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ που ΛΙΓΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ !!!

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Το νερό με λιβάνι είναι ένα παραδοσιακό ρόφημα στη Μέση Ανατολή για αιώνες. Οι άνθρωποι στο Ομάν και την Υεμένη συνήθως μουλιάζουν 4 ή 5 κομμάτια αυτής της ρητίνης στο νερό για μια νύχτα και πίνουν το νερό. Σύμφωνα με τους γιατρούς τους, μόνο λίγοι άνθρωποι εκεί έχουν καρκίνο.

Το λιβάνι είναι μια αρωματική φυτική ρητίνη που προέρχεται από το δέντρο Boswelllia Sacra που βρίσκεται στην Αφρική και την Αραβική χερσόνησο, συμπεριλαμβανομένης της Υεμένης και του Ομάν. Το Λιβάνι διαθέτει ιδιότητες αναλγητικές, αντι-αρθριτικές, αντιμυκητιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, αντισηπτικές, στυπτικές, χωνευτικές, διουρητικές, αποχρεμπτικές, ηρεμιστικές, τονωτικές και, επιπλέον, διαλύει τα αέρια του στομάχου.

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχει κάποιος παράγοντας στο λιβάνι που βοηθά στη διακοπή της εξάπλωσης του καρκίνου. Κάνει τα καρκινικά κύτταρα να κλείσουν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες:

«Ο καρκίνος ξεκινά όταν ο κώδικας DNA στον πυρήνα του κυττάρου καταστραφεί. Φαίνεται ότι το λιβάνι έχει μια λειτουργία επαναφοράς. Μπορεί να πει στο κύτταρο τι πρέπει να είναι ο σωστός κώδικας DNA. Το λιβάνι διαχωρίζει τον «εγκέφαλο» του καρκινικού κυττάρου -τον πυρήνα- από το «σώμα» -το κυτταρόπλασμα- και κλείνει τον πυρήνα για να σταματήσει να αναπαράγει τους αλλοιωμένους κώδικες DNA».

Επιπλέον οφέλη του λιβανιού

Αποτρέπει τα πεπτικά προβλήματα
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Λειτουργεί ως φυσικό διουρητικό
Ενισχύει, τονώνει και ανυψώνει το δέρμα, τους μυς και τα εσωτερικά όργανα
Προωθεί την αναγέννηση του δέρματος και των ιστών
Βοηθά το σώμα να απαλλαγεί από τοξίνες
Βοηθά στην ανακούφιση του στρες και των φλεγμονών
Είναι Αντι-καρκινογόνο
Μαλακώνει τον πυρετό και τους πονοκεφάλους
Διεισδύει στον αιματοεγκεφαλικό φραγμό
Βοηθάει στην βρογχίτιδα
Βοηθά στην ανακούφιση του πονόλαιμου
Αιθέριο Έλαιο Λιβάνι

Ένα από τα παλαιότερα γνωστά ιατρικά αρχεία του 16ου αιώνα π.Χ., ο Ebers Papyrus, αναφέρεται στο λάδι από λιβάνι. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι επίσης το απαριθμούσαν σε εκατοντάδες συνταγές τους.

Η στυπτική ιδιότητά του μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των ούλων, να σταματήσει την αιμορραγία από τραύματα και κοψίματα, να βοηθήσει στην υγεία του δέρματος, να αντιστρέψει τα σημάδια γήρανσης και να μειώσει την εμφάνιση ραγάδων και ουλών.

Το έλαιο του λιβανιού μπορεί να διαλύσει τα φλέματα στην αναπνευστική οδό και τους πνεύμονες και μπορεί να ανακουφίσει τη συμφόρηση που σχετίζεται με τη βρογχίτιδα.

Μπορεί να καταστείλει την παραγωγή βασικών φλεγμονωδών κυττάρων, συμβάλλοντας στην πρόληψη της διάσπασης του ιστού χόνδρου σε ασθενείς με αρθρίτιδα.

Πώς να φτιάξουμε νερό με λιβάνι

Συστατικά

Λιβάνι (4-5 κομμάτια ή περίπου 10 γραμμάρια)
1/2 λίτρο περίπου, καθαρού νερού
Ένα γυάλινο βάζο
Πώς να φτιάξουμε νερό με λιβάνι

Οδηγίες

Τοποθετούμε το λιβάνι στη βάση του βάζου. Βράζουμε νερό και γεμίζουμε το βάζο. Στην συνέχεια το καλύπτουμε με ένα καπάκι και το αφήνουμε έτσι για μία νύχτα.

Πως να το χρησιμοποιήσετε

Πιείτε μερικές γουλιές στην διάρκεια της ημέρας. Εάν είναι η πρώτη φορά που θα το δοκιμάσετε, πίνετε τις γουλιές αργά. Αν θέλετε, μπορείτε να αραιώσετε με περισσότερο νερό.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *