Ξεσηκωμός στην ΑΕΚ για τη ρεβάνς

1Η ΑΕΚ επέστρεψε ΚΑΙ στην Ευρώπη. Με μια πολύ ώριμη εμφάνιση απέσπασε σχετικά εύκολα 0-0 από τη Σεντ Ετιέν στο «Ζοφρουά Γκισάρ» και έκανε το πρώτο, έστω και μικρό, βήμα για να περάσει στα playoffs του Europa League.

Η «Ένωση» εμφανίστηκε στην Ευρώπη μετά από 1.688 μέρες, αλλά κάθε άλλο παρά… τρακαρισμένη εμφανίστηκε μολονότι η πλειοψηφία των παικτών της κατέγραψε την πρώτη διεθνή συμμετοχή. Ο Τιμούρ Κετσπάγια είχε στήσει άριστα την ομάδα του, που ήταν συμπαγής αλλά όχι «ταμπουρωμένη», κυκλοφόρησε καλά την μπάλα, δεν απειλήθηκε ουσιαστικά και μάλιστα δημιούργησε ευκαιρίες, ειδικά στο πρώτο μέρος.

Το τελικό αποτέλεσμα άφησε ικανοποιημένους, πλην όμως συγκρατημένους τους «κιτρινόμαυρους». Γνωρίζουν πως ακόμη δεν έχουν πετύχει τίποτα και πως η ρεβάνς θα είναι δύσκολη, με τη Σεντ Ετιέν να είναι αρκετά επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και με την ίδια την ΑΕΚ υποχρεωμένη να σκοράρει αν θέλει να περάσει.

Τα κέρδη από τη χθεσινή βραδιά είναι πολλαπλά. Η «Ένωση» έδειξε πως μπορεί να σταθεί πολύ καλά απέναντι στην έκτη ομάδα της Ligue 1 μέσα στη Γαλλία, ενώ αποδείχτηκε παράλληλα πως οι «κιτρινόμαυροι» είναι καλά δουλεμένοι στην προετοιμασία, βγάζοντας αυτοματισμούς και τακτική πειθαρχία. Πέρα από το σύνολο, ατομικά ο Ανέστης έδειξε να αγωνίζεται με περισσή αυτοπεποίθηση και να εμπνέει σιγουριά, ο Τσιγκρίνσκι έδειξε στοιχεία του ηγέτη που έλειπε από την άμυνα, ο Μπακασέτας ήταν αρκετά κινητικός και επικίνδυνος με την μπάλα στα πόδια, ενώ οι υπόλοιποι έδειξαν τις γνωστές τους αρετές.

Στη ρεβάνς (Πέμπτη, 21:00) η ΑΕΚ θα έχει όλους αυτούς, συν τους Ούγκο Αλμέιδα και Πατίτο Ροντρίγκες που ανεβάζουν στροφές και ίσως να κριθούν έτοιμοι να προσφέρουν. Και φυσικά ο κόσμος αναμένεται παρά το ακατάλληλο της εποχής να δώσει βροντερό «παρών». Τα εισιτήρια που είναι ήδη διαδικτυακά διαθέσιμα θα βγουν στα εκδοτήρια τη Δευτέρα και ήδη το ενδιαφέρον του κοινού είναι μεγάλου.

Τηλεοπτικά ο επαναληπτικός θα μεταδοθεί, όπως και το πρώτο παιχνίδι, από το Novasports.

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *