Οι ΑΝΕΛ δίνουν τη χαριστική βολή! Δείτε το μήνυμα Καμμένου που παραπέμπει σε εκλογές

2Πάνε κι έρχονται οι… κάλπες, σε μια περίοδο που η χώρα αναζητά σταθερότητα και η κυβέρνηση καλείται να πάρει δύσκολες αποφάσεις, κόντρα σε έντονες κοινωνικές αντιδράσεις, στο πλαίσιο μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης.

Ο ντόρος που ακολούθησε μετά τη “βόμβα” του Πάνου Καμμένου, σχετικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, “ενεργοποίησε” τις πιο ψύχραιμες “φωνές” της κυβέρνησης – ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό από το Ιράν – και έγινε προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να… βγουν οι κάλπες από το “τραπέζι”. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όμως, φαίνεται πως ακολουθούν τη δική τους… γραμμή. Το πρωί τη σκυτάλη πήρε ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος, που μίλησε για νέο δημοψήφισμα (!) και ακολούθησε η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρίνα Χρυσοβελώνη!

“Ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ σαφώς δεν επιθυμούμε εκλογές, θα ήταν παράλογο. Εάν όμως τα πράγματα εκτραχυνθούν και οι δανειστές είναι άκαμπτοι και δεν εκλογικεύσουν τις απαιτήσεις τους, θα πρέπει η κυβέρνηση να κάνει μια άλλη επιλογή. Και επειδή στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα, το λόγο θα πρέπει να έχει ο ελληνικός λαός”, δήλωσε στον Real FM η Μαρίνα Χρυσοβελώνη!

“Εάν φτάσουμε σε ένα σημείο οι δανειστές να ζητούν παράλογα πράγματα που θα οδηγήσουν στην οικονομική εξόντωση των πολιτών, δεν θα πρέπει να υπάρχει κάποια διαφορετική μέριμνα;”, πρόσθεσε η κ. Χρυσοβελώνη.
Κληθείσα να σχολιάσει την σύνδεση που κάνουν οικονομικοί αναλυτές μεταξύ της δήλωσης του Πάνου Καμμένου και της “κατρακύλας στο Χρηματιστήριο”, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, παρέπεμψε στα όσα είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος για κατάρρευση των χρηματιστηρίων όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες με το γεγονός να οφείλεται στην γενικότερη κακή οικονομική συγκυρία στην Ευρώπη.

“Σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται η πτώση στο χρηματιστήριο με τη συγκεκριμένη δήλωση” πρόσθεσε.
Ερωτηθείσα για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, είπε “όταν έχεις αιτήματα σοβαρά και φλέγοντα τότε προσέρχεσαι στο διάλογο, όπως έκαναν οι εκπρόσωποι των ελεύθερων επαγγελματικών και των επιστημονικών κλάδων. Όταν οι αγρότες καλούνται από τον πρωθυπουργό σε διάλογο, όταν διοργανώνονται ειδικές συνεδριάσεις από την επιτροπή της Βουλής και καλούνται να μιλήσουν και δεν πηγαίνουν, αυτό μου δημιουργεί υποψίες”.

“Δυστυχώς, υποκινούνται από ανθρώπους που δεν είναι αμιγώς αγρότες. Υπάρχουν συνδικαλιστές που δεν είναι αμιγώς αγρότες ή για παράδειγμα γιατροί που απολαμβάνουν τα προνόμια των αγροτών, κάτι που είναι σε βάρος των πραγματικών αγροτών” είπε στη συνέχεια η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, ενώ ερωτηθείσα αν η αστυνομία πρέπει να εμποδίσει τα τρακτέρ ή να τα αφήσει να μπουν στην Αθήνα είπε “η αντιμετώπιση είναι θέμα αξιολόγησης της Αστυνομίας και βεβαίως του αρμόδιου υπουργού Δημόσιας Τάξης. Εκείνο που εύχομαι είναι να μην υπάρχουν έκτροπα, να μην υπάρχουν ακρότητες”.

“Βόμβες” Καμμένου: Να γίνει δημοψήφισμα για την διαπραγμάτευση
“Βόμβες” έριξε το πρωί ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο. Ο κ. Καμμένος είπε ότι ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος εννοούσε ότι αν βρεθούμε σε αδιέξοδο λόγω των παράλογων απαιτήσεων των δανειστών θα πρέπει να προχωρήσουμε όχι απαραίτητα σε εκλογές αλλά σε δημοψήφισμα! «Θα πρέπει να αποφασίσουμε ως κυβέρνηση τι θα κάνουμε αν η διαπραγμάτευση δεν φτάσει στο σημείο που θέλουμε», είπε ο Δημήτρης Καμμένος και πρόσθεσε: «Θα πρέπει ο κάθε κυβερνήτης να ακούσει τον λαό, όπως τον ακούσαμε και το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο».

Στο ερώτημα αν τελικά ο λαός πει με συντριπτικό ποσοστό ότι δεν θέλει τα σκληρά μέτρα τι θα κάνει η κυβέρνηση, ο κ. Καμμένος απάντησε ότι οι δανειστές θα πρέπει να πάρουν το μήνυμα και να υποχωρήσουν. «Θα είναι ανεύθυνοι αν δεν λάβουν υπόψιν τους την απόφαση του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεδριάζουν εκτάκτως στο Μαξίμου – Παρέμβαση σε… live σύνδεση
Ο πυρετός που επικρατεί στην κυβέρνηση με όλα τα κρίσιμα ζητήματα ανοιχτά οδήγησε την κυβέρνηση να αποφασίσει να συνεδριάσει το υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη το πρωί στις 10:30

Επίσημα το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει με αντικείμενο το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης το αμέσως επόμενο διάστημα, αλλά εκεί θα τεθούν επί τάπητος όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Πρώτο και κυριότερο είναι οι αγροτικές κινητοποιήσεις οι οποίες έχουν ενταθεί και η κυβέρνηση προσπαθεί να προλάβει τον αποκλεισμό δρόμων, τελωνείων, αεροδρομίων και λιμανιών, αλλά και την κάθοδο χιλιάδων τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας.

Για αυτό το λόγο η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό θα είναι μία παρέμβαση – μήνυμα προς τους αγρότες, καθώς η εισήγησή του θα μεταδοθεί σε ζωντανή σύνδεση.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *