Οι γιορτές θέλουν βελούδο!

Από την Βάνα Αντωνοπούλου
Υπάρχει κάτι πιο κομψό και ρομαντικό για το χειμωνιάτικο ντύσιμο από το βελούδο; Προσωπικά, πιστεύω πως όχι. Και ειδικά τώρα τις γιορτές, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ…

Για κάποιο λόγο, κάθε φορά που σκέφτομαι το βελούδο, δύο πράγματα έρχονται στο μυαλό μου: ένα vintage μπορντό σακάκι της μητέρας μου που -ευτυχώς- βρίσκεται εδώ και χρόνια στην ντουλάπα μου, και η εικόνα της πριγκίπισσας Νταϊάνα να χορεύει με τον Τζον Τραβόλτα στον Λευκό Οίκο, φορώντας μια σκούρα μπλε βελούδινη τουαλέτα με την υπογραφή Victor Edelstein. Και μολονότι μπορεί πολύς κόσμος να συνδέει το βελούδο με παιδικά φορέματα και παλιακά ντυσίματα, η αλήθεια όμως είναι ότι πρώτον αποτελεί ένα από τα πλέον πολυμορφικά και κολακευτικά υφάσματα, δεύτερον ταιριάζει σε κάθε ηλικία, και τρίτον είναι μεγάλη τάση φέτος τον χειμώνα.

Τι να προσέξετε
Αυτή τη φορά, λόγω τάσης, οι σχεδιαστές και οι οίκοι έχουν δώσει πολλές και διαφορετικές εκδοχές τόσο σε σχέδια όσο και σε χρώματα αλλά και τιμές. Παρόλα αυτά, η συμβουλή μου είναι να προσέξετε την ποιότητα του υφάσματος στις πιο οικονομικές προτάσεις. Το «φθηνό» βελούδο δείχνει ιδιαίτερα άσχημο και μπορεί να καταστρέψει όλο σας το look, ενώ μερικά στρετς βελούδα έχουν μια περίεργη γυαλάδα που καθώς απλώνει στο σώμα δείχνει τουλάχιστον αντιαισθητική. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να επιλέξτε (όπως και στα καλσόν) ένα οπάκ κομμάτι.

Να γνωρίζετε ότι το μεταξωτό βελούδο πέφτει καλύτερα στα φορέματα, ενώ το βαμβακερό είναι ιδανικό για ανδρόγυνα κομμάτια, όπως σακάκια και παντελόνια.

Αν σκέφτεστε να ξεθάψετε τα παλιά σας βελούδινα σύνολα (όπως εγώ το σακάκι της μητέρας μου από τα 70s), προσέξτε τα σημεία όπου το βελούδο έχει πατηθεί και έχει γυαλίσει, σημάδια τραβήγματος ή τσακίσεις ιδιαίτερα πίσω από τα γόνατα ή στις μασχάλες, καθώς και στίγματα από βροχή (μερικά βελούδα δεν την αντέχουν). Αν είστε προσεκτική, μπορείτε να διορθώσετε τα παραπάνω «προβλήματα» με τη βοήθεια του ατμού, αλλά διαβάστε πρώτα τις οδηγίες φροντίδας στην ετικέττα, γιατί μπορεί να χειροτερέψετε τα πράγματα.

Πώς θα το φορέσετε
• Μπορείτε να το φορέσετε από την κορυφή έως τα νύχια. Ένα βελούδινο φόρεμα αποτελεί διαχρονική επιλογή, ενώ ένα σμόκιν από βελούδο σε κάποια πλούσια απόχρωση είναι μοντέρνο, άνετο, λαμπερό και θα σας κρατήσει ζεστές ακόμη και τις πιο κρύες ημέρες της εορταστικής περιόδου. Απλά προσθέστε τα κατάλληλα αξεσουάρ και είστε έτοιμη…
• Αν είστε ψηλή, μπορείτε κάλλιστα να υποστηρίξετε τα πιο φαρδιά παντελόνια σε βελούδο και τις μάξι ή μίντι φούστες, αλλά για τις πιο κοντές, είναι προτιμότερα τα πιο στενά σχέδια και οι φούστες μέχρι ή έως και λίγο πιο κάτω από το γόνατο.
• Αν το να φορέσετε ένα βελούδινο φόρεμα σας φαίνεται υπερβολή, προτείνω να επιλέξετε ένα πιο απλό κομμάτι από σατέν ή κρεπ και να το συνδυάσετε με ένα βελούδινο τζάκετ για επιπλέον λάμψη.
• Μια βελούδινη φούστα είναι τέλεια αν τη συνδυάσετε σε ένα απλό κασμιρένιο πουλόβερ.
• Αν πάλι δυσκολεύεστε να υποστηρίξετε το βελούδινο look, φέτος τα αξεσουάρ από βελούδο σε διάφορες αποχρώσεις μπορούν να χαρίσουν στην εμφάνισή σας το κάτι ιδιαίτερο και να εντυπωσιάσουν.

Αν πάλι δυσκολεύεστε να βρείτε κάτι που σας αρέσει, γιατί δεν υιοθετείτε τη λογική της Σκάρλετ Ο’Χάρα; Μπορείτε κάλλιστα να θυσιάσετε τις κουρτίνες σας στο βωμό του στιλ.!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *