Οι δέκα χώρες του κόσμου με το καλύτερο κλίμα – Ποια θέση έχει η Ελλάδα

Η InterNations, η παγκόσμια κοινότητα ομογενών, αποφάσισε να βαθμολογήσει τις κλιματικές συνθήκες και τον καιρό που επικρατεί στις χώρες όπου ζουν τα μέλη της.

Αξιολογώντας, λοιπόν, το κλίμα και τον καιρό της κάθε χώρας βασίλισσες στέφθηκαν τόσο οι χώρες της Κεντρικής Αμερικής, όσο και οι Μεσογειακές.
1. Κόστα Ρίκα
Η Κόστα Ρίκα κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή της λίστας, αποσπώντας βαθμολογία ίση με το 71%. Η χώρα χαρακτηρίστηκε ως ένας «πολύ καλός» προορισμός για όσους αναζητούν τις ιδανικές καιρικές συνθήκες. Παράλληλα, τα απαράμιλλης ομορφιάς τοπία και οι φιλόξενοι κάτοικοι της χώρας την ανεβάζουν ακόμη περισσότερο στην προτίμηση των επισκεπτών.
2. Κύπρος
Η Κύπρος καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση της λίστας συγκεντρώνοντας βαθμολογία που φθάνει το 69% και σχόλια ως «πολύ καλή» χώρα διαβίωσης. Μερικά από τα κριτήρια που εκτοξεύουν τη φήμη της και την προτίμησή της από τους βαθμολογητές είναι η κουλτούρα των κατοίκων και οι ομορφιές του νησιού.
3. Ελλάδα
Στην Τρίτη της λίστας με τις χώρες με το καλύτερο κλίμα παγκοσμίως βρίσκεται η Ελλάδα που συγκεντρώνει συνολική βαθμολογία 76%, με πολλούς από τους χρήστες της σελίδας να χαρακτηρίζουν το κλίμα και τις καιρικές συνθήκες «εξαιρετικές». Στα συν της χώρας είναι τα πανέμορφα νησιά, οι παραλίες και οι αμέτρητες δραστηριότητες για τους επισκέπτες. Ωστόσο, την αίγλη της επισκιάζει η πολιτική και οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.
4.  Μάλτα
Στην 4η θέση συναντάμε τη Μάλτα, η οποία διαθέτει ένα μεσογειακό κλίμα και συγκεντρώνει βαθμολογία που φτάνει το 68%. Το αρνητικό που σημειώνεται από τους βαθμολογητές είναι το ωράριο εργασίας, το οποία ξεπερνά τις 8 ώρες σε καθημερινή βάση.
5. Ουγκάντα
Ο καλός καιρός, το κλίμα και οι φιλικοί κάτοικοι χάρισαν στην Ουγκάντα μια καλή θέση στη λίστα με τις χώρες με τις ιδανικότερες καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, στα αρνητικά της χώρας είναι η υψηλή εγκληματικότητα, η ανεπαρκής ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η άσχημη οικονομική κατάσταση.
6. Κένυα
Η σημαντική πολιτιστική κληρονομία της χώρας την κατατάσσει σ’ έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς. Ένα από τα δυνατά της ατού είναι και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, με αποτέλεσμα να καταλαμβάνει την 6η θέση στη παγκόσμια κατάταξη. Σημαντικό αρνητικό στοιχείο είναι η αυξημένη εγκληματικότητα.
7. Ισπανία
Στην 7η θέση της λίστας συναντάμε την Ισπανία. Η χώρα αποτελεί κι αυτή έναν από τους σημαντικότερους Ευρωπαϊκούς προορισμούς και συγκεντρώνει βαθμολογία που φθάνει το 51%. Στα θετικά της χώρας είναι οι παραλίες και οι δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν οι επισκέπτες και στα αρνητικά η πολιτική και η οικονομική της κατάσταση.
8. Νότια Αφρική
Η Νότια Αφρική καταλαμβάνει την 8η θέση στη λίστα, ωστόσο ελάχιστοι από τους βαθμολογητές θα την πρότειναν για να ζήσει κάποιος. Αυτό λόγω της υψηλής εγκληματικότητας, μιας και μόλις το 31% δήλωσε ότι αισθάνεται8 ασφαλής στη χώρα.
9. Μεξικό
Με βαθμολογία που φθάνει το 55% το Μεξικό καταλαμβάνει την 9η θέση στη λίστα, με τους βαθμολογητές να σχολιάζουν ότι διαθέτει ένα «πολύ καλό κλίμα». Το αρνητικό και σ’ αυτή τη περίπτωση δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την εγκληματικότητα και την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, στοιχεία που αποθαρρύνουν τους επισκέπτες.
10. Πορτογαλία
Την τελευταία θέση στη λίστα με τις χώρες με το καλύτερο κλίμα καταλαμβάνει μια ακόμη μεσογειακή χώρα, η Πορτογαλία. Η χώρα συγκεντρώνει βαθμολογία ίση με το 62%, ωστόσο η οικονομική και η πολιτική κατάσταση μειώνουν την προτίμηση των βαθμολογητών.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *