Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Του έχει… πάρει τον αέρα! Άλωσε πάλι το ΣΕΦ το “τριφύλλι”

Επιβλητική παράσταση του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού…
(62-70) μέσα στο… δεύτερο σπίτι του! Τρίτη σερί νίκη στο ΣΕΦ, όργια Λεκαβίτσιους-Γκιστ και κυρίως… Πασκουάλ!

Δεύτερο ντέρμπι της σεζόν, ίδια κατάληξη και σε αυτό: ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος, έλεγξε το ματς μέσω της άμυνάς του και έφυγε με το πρώτο του «διπλό» στη φετινή Euroleague. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός υπέστη δεύτερη σερί ήττα στη διοργάνωση προβληματίζοντας επιθετικά. Στο 4-2 υποχώρησε το ρεκόρ των γηπεδούχων, στο 3-3 οι νταμπλούχοι Ελλάδας.

2 ομάδες, 2 πρόσωπα
Δεκάλεπτο με δύο «πρόσωπα» ήταν το πρώτο: Καλάθης-Λοτζέσκι μπήκαν εξαιρετικά για τους φιλοξενούμενους που βρέθηκαν πολύ γρήγορα στο +9 (2-11, στο 4′). Ένα time out όμως και η είσοδος του Στρέλνιεκς διόρθωσε τις ανορθογραφίες των «ερυθρολεύκων» που πήραν πόντους από τον Λετονό και μείωσαν σε 12-13. Ο συνήθης ύποπτος του ΣΕΦ, Κέι Σι Ρίβερς, έβαλε τρίποντο, αλλά ο Μάντζαρης απάντησε με τον ίδιο τρόπο για το 17-16 της πρώτης περιόδου.

Πολύ καλύτερο ήταν το «μπάσιμο» του Παναθηναϊκού και στην δεύτερη περίοδο, η οποία ξεκίνησε με γρήγορο 0-9 για το 17-25 και τους Λεκαβίτσιους-Ρίβερς να δίνουν τον τόνο. Ενα σουτ του Παπαπέτρου «ξεκόλλησε» τους γηπεδούχους που μείωσαν σε 25-27 στο 16′. Μετά από κενό διάστημα σχεδόν τριών λεπτών, τα «μαζεμένα» σουτ από Σίνγκλετον, Γκιστ και Παπαπέτρου άνοιξαν το ρυθμό για το 30-35 του ημιχρόνου. Το πρώτο μέρος έληξε με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν 10/31 σουτ και τους «πράσινους» 15/32.

Αν και μπήκε νωθρά και στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Στρέλνιεκς που αρχικά με δύο τρίποντα μείωσε σε 38-40. Ο Σίνγκλετον πέτυχε δύσκολο καλάθι, αλλά ο Λετονός ήταν ο παίκτης που ισοφάρισε με γκολ-φάουλ πριν ο Τόμπσον βάλει μπροστά τους γηπεδούχους με 45-44. Το φινάλε της περιόδου όμως ήταν «πράσινο» με απίστευτο follow κάρφωμα του Γκάμπριελ και buzzer beater τρίποντο του Ρίβερς για το 47-49.

Και στην τελευταία περίοδο, το ξεκίνημα ήταν καλύτερο για τον Παναθηναϊκό που βρέθηκε με τον Λεκαβίτσιους στο +7 (49-56, στο 32′). Ο Παπαπέτρου έδωσε «ερυθρόλευκη» ανάσα για το 54-58, στο 35′, αλλά ο Λοτζέσκι απάντησε άμεσα και ακολούθησαν πέντε πόντοι του Λεκαβίτσιους για το 54-66. Επιστροφή δεν υπήρχε για τους γηπεδούχους και το παιχνίδι έληξε με σκορ 62-70.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 30-35, 47-49, 62-70

O MVP: Μεγάλη εμφάνιση από τον Τζέιμς Γκιστ στο ΣΕΦ. Ο έμπειρος φόργουορντ του Παναθηναϊκού πήρε γρήγορα φάουλ, αλλά τα κατάφερε εξαιρετικά και τέλειωσε το ματς με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ έχοντας μάλιστα 3/4 τρίποντα.

Ο Σκληρός: Στο πρώτο του ντέρμπι και με τον Νικ Καλάθη να μην έχει καλή απόδοση, ο Λούκας Λεκαβίτσιους έδειξε πως μπορεί να αντεπεξέλθει και είχε κρίσιμους πόντους (14 συνολικά). Πολύ καλός Ρίβερς (12π., 5ριμπ.). Κορυφαίος του Ολυμπιακού ο Στρέλνιεκς που πέτυχε 18 πόντους.

Ο Αόρατος: Δεν έκανε αισθητή την παρουσία του ο Χόλις Τόμπσον που έμινε στον 1 πόντο σε 19 λεπτά.

Ο Πεσμένος: Πολύ μακριά από καλά στάνταρ απόδοσής τους έμειναν οι Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Παπανικολάου. Ο «Πριντ» είχε 3 πόντους με 1/8 σουτ και ο «Παπ» 2 με 1/6.

Η Στιγμή: Με λιγότερο από πέντε λεπτά να μένουν για το τέλος, ο Παπαπέτρου μείωσε για τον Ολυμπιακό σε 54-58, αλλά η «πράσινη» αντίδραση ήταν ακαριαία με τρίποντο του Λοτζέσκι που… έκοψε τα πόδια των γηπεδούχων. Συνολικά, ο Παναθηναϊκός έτρεξε σερί 0-8 σε εκείνο το σημείο.

Η Γκέλα: Η συνολική εικόνα του Ολυμπιακού, στο επιθετικό κομμάτι, ήταν πολύ κακή. Για τρίτο σερί παιχνίδι, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχε πρόβλημα στη δημιουργία και τα «έσπασε» από παντού (15/37 2π., 6/23 3π.).

Η Διαιτησία: Μπελόσεβιτς, Μπολτάουζερ και Λάτισεβς είχαν μία καλή διαιτησία στο πρώτο ημίχρονο, αλλά έκαναν πολλά λάθη στην τρίτη περίοδος δείχνοντας να έχουν διαιτησία έδρας. Είναι χαρακτηριστικό πως οι βολές έφτασαν σε σημείο να είναι 16-1 στο 28′ υπέρ των γηπεδούχων. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα όμως η κατάσταση ισορρόπησε με τους διαιτητές να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και να μην δίνουν δικαίωμα σε κάποια ομάδα να πει πως το αποτέλεσμα κρίθηκε από τις αποφάσεις τους.

Η Εξέδρα: Κατάμεστο ήταν το ΣΕΦ και καυτή ατμόσφαιρα, αφού δύο μέρες πριν από το παιχνίδι είχε ανακοινωθεί sold-out από την ΚΑΕ Ολυμπιακός. «Μίλαν Τόμιτς οε, οε» και γιούχα στο φινάλε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *