Οργιάζει το σύστημα διαπλοκής & ΜΜΕ λίγο πρίν τη συμφωνία – Υπονομεύει κυβέρνηση και χώρα

1Λυσσαλέα επίθεση από τους «βαρόνους» των ΜΜΕ, που κάνουν πρώτη είδηση σκοπίμως αλλοιωμένες δηλώσεις κεντρικών προσώπων στην διαπραγμάτευση, αλλά και προβάλλοντας αρνητικά σχόλια για τη χώρα, δέχεται η κυβέρνηση γιατί απλά το «μιντιακό» σύστημα εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και σκοπιμότητες που σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτά του ελληνικού λαού. Κι αυτό φυσικά έχει να κάνει με το θέμα των αδειών των καναλιών και την πληρωμή φόρων.

Για μια ολόκληρη ημέρα παίζει η συνέντευξη της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, σύμφωνα με την οποία φέρεται να δήλωσε ότι το «Grexit είναι μία πιθανότητα». Το βράδυ ωστόσο ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο πως ειπώθηκε κάτι τέτοιο, κι αυτό πέρασε, αν πέρασε, στα πολύ ψηλά…

Όπως αναφέρουν με έμφαση τα ιταλικά ΜΜΕ, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις προχώρησε σε διάψευση. «Οι δηλώσεις που η Frankfurter Allgemeine Zeitung απέδωσε στην κυρία Λαγκάρντ δεν είναι ακριβείς, υπάρχουν λανθασμένες αναφορές», είπε ο κ. Ράις, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως «γενικά υπήρξαν προβλήματα με την μετάφραση της εν λόγω συνέντευξης».

Είναι τυχαίο; Φυσικά και όχι. Τη στιγμή που για πρώτη φορά η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρεμβαίνει δημόσια στο ΔΝΤ και ζητάει να γίνουν κινήσεις αποκλιμάκωσης των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα έτσι ώστε να υπάρξει συμφωνία και να μην κινδυνεύσει η παγκόσμια οικονομία κάποιοι έσπευσαν να παρουσιάσουν την επικεφαλής του Ταμείου να θέτει θέμα «Grexit».

Έχει γίνει πλέον σύστημα και μάλιστα πιο έντονο το τελευταίο διάστημα που εντείνονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών να παραφράζονται δηλώσεις ή και προβάλλονται ανακρίβειες, αναλήθειες και ρεπορτάζ ψεύδους τα οποία υπονομεύουν όχι την κυβέρνηση, αλλά την ίδια τη χώρα.

Μέσε σε δύο ημέρες το Μέγαρο Μαξίμου αναγκάστηκε να διαψεύσει δύο φορές δηλώσεις που φέρονταν να είχε κάνει ο επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης Ε. Τσακαλώτος μία για «χρεοκοπία» και μία για «νέο πακέτο στήριξης». Προφανώς και αυτά τα δημοσιεύματα δεν είναι τυχαία αλλά εξυπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες.

Αναπαράγονται μάλιστα με τέτοια ταχύτητα και «σερβίρονται» στα δελτία των 8 και στα πρωτοσέλιδα συγκεκριμένων εφημερίδων και sites λες και η χώρα διαλύεται, έρχεται η συντέλεια της, οι Έλληνες δεν θα έχουν να φάνε κ.α. Μεταφέρουν δηλαδή μία εικόνα χάους μέσα από την ακατάσχετη κινδυνολογία και τρομοκρατία προκειμένου να διατηρήσουν ζωντανό ένα σάπιο σύστημα μέσα από το οποίο τρέφονται.

Καθόλου τυχαίο, αφού η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει (και χθες μέσω του κ. Παππά) πώς μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και μέχρι τις 15 Ιουνίου θα έχει έρθει στη Βουλή νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα παρέχονται 3-4 άδειες τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας και όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα φορολογούνται.

Εννοείται πώς θα πρέπει να καταβληθούν και τα παλιά χρέη που οι «βαρόνοι» των ΜΜΕ «ξέχναγαν» ή τους άφηναν να μην τα πληρώνουν με αντάλλαγμα την στήριξη του πολιτικού συστήματος και του συστήματος εξουσίας που τα τελευταία χρόνια έλαβε αποφάσεις διάλυσης της ελληνικής κοινωνίας, υποθήκευσης του μέλλοντος των Ελλήνων και δέσμευσης της δημόσιας περιουσίας.

Η στάση της σημερινής κυβέρνησης κλονίζει το σύστημα που κάνει ότι μπορεί για να επιβιώσει. Είναι ένας πόλεμος «ή εμείς ή εσείς». Το θέμα είναι ποιος θα επικρατήσει. Μέχρι τώρα πάντως η ζυγαριά γέρνει σαφώς υπερ της διαπλοκής.

πηγη

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *