Ο βιασμός της Καρντινάλε στα 16… Έμεινε έγκυος και παρουσίασε το παιδί ως αδερφό της (φωτό)

Ο κινηματογραφιστής Conrad L. Hall την είχε χαρακτηρίσει ως το όνειρο κάθε καμεραμάν, ένα τέλειο κομμάτι της φύσης… O συμπρωταγωνιστής της στην ταινία «Ο Ροζ Πάνθηρας» την είχε αποκαλέσει «την πιο όμορφη ιταλική εφεύρεση… μετά τα σπαγγέτι!».

Υποδύθηκε τη μοιχαλίδα στην ταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» και συνεργάστηκε με τους Ιταλούς σκηνοθέτες Λουκίνο Βισκόντι και Φεντερίκο Φελίνι. Ο λόγος για την Ιταλίδα σεξοβόμβα, Κλαούντια Καρντινάλε, η οποία μεσουράνησε στον ιταλικό και γαλλικό κινηματογράφο. Εκτός από την εντυπωσιακή της εμφάνιση, έγινε διάσημη για τη βραχνή της φωνή με την ιδιαίτερη προφορά. Η Καρντινάλε καταγόταν από τη Σικελία, αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τυνησία, που ήταν τότε υπό γαλλική κυριαρχία.

Ο βιασμός στα 16

Παράλληλα με τα όνειρά της για το σινεμά, ζει και έναν εφιάλτη. Ενας άνδρας την ακολουθεί με το αυτοκίνητο και τη βιάζει, σε ηλικία 16 ετών. Είναι ένας νεαρός Γάλλος, ο οποίος την ακολουθεί στενά και την αφήνει έγκυο.

Ευτυχώς ο ιταλικός κινηματογράφος της προσφέρει ένα συμβόλαιο 5 ετών. Εγκαθίσταται στη Ρώμη όπου αναγκάζεται επί μήνες να κρύβει την εγκυμοσύνη της. Παίζει ένα μικρό ρόλο σε ταινία με τον Βικτόριο Γκάσμαν και τον Μαρτσέλο Μαστρογιάννι. Πείθει τον παραγωγό της Φράνκο Κριστάλντι να τη βοηθήσει και φέρνει στον κόσμο, το 1958, τον γιό της Πατρίκ, τον οποίο ο Κριστάλντι υιοθετεί ενώ αναγκάζει την Κλαούντια Καρντινάλε να τον αποκαλεί «ο μικρός μου αδελφός».

Ο μικρός Πατρίκ κρύβεται στην Τυνησία και τον μεγαλώνουν οι παπούδες την ώρα που η καριέρα της σταρ απογειώνεται και γίνεται ένα παγκόσμιο σεξ symbol και μια μεγάλη πρωταγωνίστρια.
Τη δραματική ζωή της η Κλαούντια Καρντινάλε έγραψε σε βιβλίο. Μέσα από την αφήγησή της ­ στη βιογραφία της, κάποια κεφάλαια έχουν τη μορφή συνέντευξης ­ στη δημοσιογράφο και συγγραφέα Αννα Μαρία Μόρι, συνεργάτιδα της εφημερίδας «Republica», η Καρντινάλε δεν περιορίζεται απλώς στην εξιστόρηση των γεγονότων. Εκμυστηρεύεται σκέψεις και απόψεις που φαίνονται κατασταλαγμένες ύστερα από οδυνηρή εσωτερική αναζήτηση.

Ο γιός-αδελφός

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *