Ο Ρούμπενς Μπαρικέλο αποκάλυψε τη μάχη του με τον καρκίνο

«Ζω από θαύμα», είπε ο Ρούμπενς Μπαρικέλο σε μια συγκλονιστική συνέντευξη που έδωσε στην τηλεοπτική εκπομπή «Conversa com Bial» του Globo tv.

Ο 45χρονος οδηγός αποκάλυψε πως τους τελευταίους δύο μήνες αντιμετώπισε μια πολύ σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του, καθώς χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να του αφαιρεθεί καλοήθης όγκος από το λαιμό του.

Ήταν κάτι που ελάχιστοι γνώριζαν και τώρα που η τρικυμία πέρασε, ο ίδιος αισθάνθηκε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να μιλήσει για τον Γολγοθά που ξεκίνησε στα τέλη Γενάρη.

«Ένα πρωί ήμουν στο ντους, όταν ξαφνικά αισθάνθηκα έναν οξύ πόνο στο κεφάλι μου. Ένιωσα σαν να γινόταν έκρηξη στο κεφάλι μου και έπεσα στο έδαφος. Πέρασαν κάποια λεπτά μέχρι να φτάσω στη σύζυγό μου Σιλβάνα για να της ζητήσω βοήθεια», είπε ο 45χρονος πρώην πιλότος της Formula 1 περιγράφοντας τις δύσκολες στιγμές που βίωσε.

«Ο πόνος ήταν αφόρητος θυμάμαι και αμέσως κατάλαβα ότι πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα. Αμέσως αποτάθηκα σε έναν φίλο μου γιατρό που αμέσως διέγνωσε τη σοβαρότητα της κατάστασης. Ήμουν τυχερός», προσθέτει.

«Λίγο αργότερα υποβλήθηκα σε χειρουργική επέμβαση και μόλις βγήκα από το νοσοκομείο οι γιατροί μου είπαν ότι μόλις το 14% των ασθενών που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα καταφέρνουν να αναρρώσουν πλήρως. Μετά την ανακούφιση που αισθάνθηκα φοβήθηκα ότι δεν θα μπορούσα να τρέξω σε αγώνες ποτέ ξανά, αλλά ευτυχώς δεν ήταν έτσι».

Ο Ρούμπενς Μπαρικέλο ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς και πιο συμπαθείς πιλότους της Formula 1. Αγωνίστηκε επί 19 συναπτά έτη στο σπορ παίρνοντας μέρος σε 323 Grand Prix. Έτρεξε για λογαριασμό των Jordan, Stewart, Ferrari, Honda, Brawn GP και Williams. Τις μεγαλύτερες επιτυχίες του τις γνώρισε με την Scuderia στην οποία έμεινε για έξι χρόνια. Ήταν τα χρόνια κυριαρχίας της ιταλικής φίρμας με τον Βραζιλιάνο να έχει το ρόλο του πιστού στρατιώτη, μένοντας στη σκιά του Μίκαελ Σουμάχερ.

Συνολικά στην καριέρα του πανηγύρισε 11 νίκες, 14 pole positions, ενώ ανέβηκε συνολικά 68 φορές στο βάθρο των νικητών.

Αποχώρησε από το σπορ το 2011 και έκτοτε αγωνίζεται στο Βραζιλιάνικο Πρωτάθλημα Stock Car, όπου μάλιστα στέφθηκε Πρωταθλητής το 2014.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *