Ο Greek Freak αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του ΝΒΑ κάτω των 25 ετών

Ακόμη και οι περιστασιακοί θαυμαστές του αθλήματος ξέρουν τα ονόματα των σούπερσταρ του επαγγελματικού μπάσκετ, ΛεΜπρόν, Κάρι, Ντουράντ, Χάρντεν, Γουέστμπρουκ. Όμως, ανάμεσά τους, υπάρχει και ένα όνομα δύσκολο να το προφέρει κανείς. Μιλάμε για τον Έλληνα, Γιάννη Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς.

Είναι μόλις 23 ετών, έχει ύψος 2 μέτρα και 11 εκατοστά και o κόσμος αναφέρεται συνήθως σε αυτόν ως “Γιάννη” ή “Greek Freak”. Το κατοχυρωμένο πλέον παρατσούκλι του οφείλεται στο ότι είναι Έλληνας και ότι μέσα στο παρκέ κάνει πράγματα πρωτόγνωρα, παρασύροντας ακόμα και εκείνους που δεν είναι φίλαθλοι να θαυμάζουν την αθλητικότητά του.

O σούπερσταρ των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο, εξελίσσεται φέτος στο ευέλικτο αστέρι του NBA, αφού στην ομάδα του βρίσκεται πρώτος σε όλες τις κατηγορίες. Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε ότι όταν ο Γιάννης ήταν μικρός, ο πατέρας του τον ρώτησε, “Προτιμάς να παίζεις ως αμυντικός, επιθετικός ή κεντρικός;” και εκείνος απάντησε, “Ναι”.

Μάλιστα, προ μηνών αναδείχθηκε  Κορυφαίος Παίκτης του ΝΒΑ κάτω των 25 ετών. Είναι η απειλητική δύναμη της ομάδας του, δίνει τον καλύτερο εαυτό του και επηρεάζει το παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ, όπως λίγοι παίκτες στο NBA.

Πρώην, νυν παίκτες και φίλοι του μπάσκετ παγκοσμίως θεωρούν ότι αυτός ο νεαρός έχει ένα λαμπρό μέλλον στο NBA και ότι είναι ένας από τους πιο καλόκαρδους παίκτες του πρωταθλήματος ενώ πιστεύουν ότι σίγουρα θα αναδειχθεί ως ο Πιο Εξελιγμένος Παίκτης της σεζόν. Κάποιοι τον θεωρούν απλώς εξωπραγματικό!

Και όλα αυτά τα πέτυχε μέσα στις λίγες σεζόν που παίζει στο ΝΒΑ. Κανένας παίκτης δεν είχε μέχρι τώρα ταχύτερη άνοδο από τον Αντετοκούνμπο.

Φέτος, ήταν σίγουρα η χρονιά του Γιάννη. Μέσα στα 10 πρώτα παιχνίδια με τους Μιλγουόκι Μπακς, ο Γιάννης έχει μέσο όρο 32 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ ανά αγώνα και παραμένει ένας από τους πιο κύριους και πολύτιμους παίκτες του πρωταθλήματος, έχοντας βάλει την ομάδα του στον δρόμο για τα πλέι-οφ. Οι Μπακς βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα της ανατολικής περιφέρειας, ενώ τα φαβορί για την κατάκτηση του αντίστοιχου πρωταθλήματος είναι οι Ράπτορς και οι Σέλτικς.

Μετά τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ που χάρισε στους Μιλγουόκι Μπακς το μοναδικό πρωτάθλημα της ιστορίας τους το 1971, το “βάρος” να φέρει την ομάδα ξανά στο προσκήνιο εναπόκειται πια στον Αντετοκούνμπο.

Ο Πρόεδρος των Μπακς λέει ότι το Μιλγουόκι μπορεί να είναι μια μικρή πόλη για τα πρότυπα του ΝΒΑ, αλλά ο Γιάννης την έβαλε στον παγκόσμιο χάρτη, όντας ένας από τους 10 καλύτερους παίκτες στο NBA αυτή τη στιγμή. Έχει τους περισσότερους ακόλουθους από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στο ΝΒΑ, ενώ συχνά μετά τα εκτός έδρας παιχνίδια συναντιέται με μεγάλο αριθμό Ελληνοαμερικανών θαυμαστών του.

Ήταν Ιούνιος του 2013, όταν ο Γιάννης προσκλήθηκε να παρευρεθεί στο NBA Draft. Με το διαβατήριο στο χέρι και με τον αδερφό του παρέα, πέταξε για την Αμερική. Φέτος, μετά από 5 χρόνια, ο Αντετοκούνμπο ήρθε δεύτερος στην ψηφοφορία του All-Star και πρώτος στις ψήφους των παικτών του NBA, αποκτώντας ακόμη περισσότερη  λάμψη και δόξα.

Μπορεί ο Γιάννης να μην αναδειχθεί MVP της χρονιάς, ωστόσο, διένυσε μια σεζόν αντάξια ενός MVP. Με άλλα λόγια, αν ο ΛεΜπρόν είναι ο βασιλιάς, τότε ο Γιάννης είναι σίγουρα ο πρίγκιπας του ΝΒΑ!

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *