Πέθανε η Ζωή Λάσκαρη!

«Εφυγε» η μεγάλη πρωταγωνίστρια ξαφνικά από τη ζωή

«Έφυγε» αιφνιδίως από τη ζωή -από ανακοπή- το μεσημέρι της Παρασκευής, η Ζωή Λάσκαρη, βυθίζοντας σε άφατη θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ζωή Λάσκαρη βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της, στο εξοχικό της στο Πόρτο Ράφτη, στο συγκρότημα εξοχικών κατοικιών Απολλώνιο, το οποίο είχε κατασκευάσει πριν πολλά χρόνια ο πολεοδόμος και αρχιτέκτονας Δοξιάδης. Η μεγάλη σταρ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου έφυγε από τη ζωή στα 73 της χρόνια.

Σύμφωνα με ανάρτηση του δημοσιογράφου Βασίλη Μπουζιώτη στο Facebook, η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη, στη 1 το μεσημέρι, στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου.

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, «μεσουράνησε» στον ελληνικό κινηματογράφο και δικαίως θεωρείται, μαζί με τις Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη, ως μία από τις εμπορικότερες ηθοποιούς όλων των εποχών στην Ελλάδα.
Το «εισιτήριό» της για τον κόσμο του θεάτρου και του κινηματογράφου υπήρξε η νίκη της στα καλλιστεία του 1959, όπου αναδείχθηκε Σταρ Ελλάς, ενώ εκείνη τη χρονιά συμμετείχε και στα καλλιστεία για την ανάδειξη της Μις Υφήλιος.

Ο Φιλοποίμην Φίνος επέλεξε να μην κρατήσει το πραγματικό της επίθετο, προκειμένου να μην γίνεται σύγχυση με την πρώτη της ξαδέλφη, Ζωή Κουρούκλη, η οποία ήταν ήδη γνωστή τραγουδίστρια. Το επίθετο «Λάσκαρη» επέλεξε ο Γιάννης Δαλιανίδης από την ονομασία ενός Ιταλού.

Η εικόνα που διαμόρφωσε μέσα από τις ταινίες της ήταν αυτή μιας δυναμικής και μοιραίας γυναίκας, ενώ αποτελούσε το κρυφό απωθημένο πολλών αντρών. Πολλές οι επιτυχίες στις οποίες πρωταγωνίστησε, όπως οι Μερικοί το προτιμούν κρύο, Νόμος 4000, Κορίτσια για φίλημα, Στεφανία, Μια κυρία στα μπουζούκια, Οι θαλασσιές οι χάντρες και πολλές άλλες.

Συνεργάστηκε με άλλα μεγάλα και αγαπημένα ονόματα, όπως Ρένα Βλαχοπούλου, Ντίνος Ηλιόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Μαίρη Χρονοπούλου, Αλέκος Αλεξανδράκης, Φαίδων Γεωργίτσης, Νίκος Κούρκουλος κ.ά.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *