Παρθένοι ετών σαράντα στην Ιαπωνία

1Δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία της ταινίας “Παρθένος ετών 40” με τους Στιβ Καρέλ, Κάθριν Κίνερ και Πολ Ραντ και σε σκηνοθεσία Τζαντ Άπατοου, το θέμα που απασχολεί τον πρωταγωνιστή φαντάζει κάπως… εξωπραγματικό.

Όμως στην πραγματικότητα αποτελεί… την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν πολλοί άντρες στην Ιαπωνία.

Μακριά από τα φώτα του Χόλιγουντ, το να είναι κανείς παρθένος για πολλά χρόνια μετά τη δεκαετία των 20 δεν είναι και τόσο “αστείο” ζήτημα.

Ο 41χρονος TakashiSakai είναι μόνο ένας από τους πολλούς μεσήλικες άντρες στην Ιαπωνία, που δεν έχουν κάνει ποτέ σεξ στη ζωή τους και δεν έχουν δημιουργήσει ποτέ, κανενός είδους δεσμό με κάποια γυναίκα.

Ο ίδιος εξομολογήθηκε στο AFP: “Όταν είσαι νέος, φοβάσαι την απόρριψη. Νομίζω ότι είναι αλήθεια, ότι πολλοί άνθρωποι απλά υποκρίνονται ότι δε νιώθουν κάποια σεξουαλικά αισθήματα και το κάνουν αυτό για να μη διακινδυνεύσουν μια ολοκληρωτική αποτυχία”.

Ο Sakai δεν είναι ότι δεν ενδιαφέρεται για τις γυναίκες. Μάλιστα, όπως λέει ο ίδιος τις “θαυμάζει”. Όμως η αδράνεια στη σεξουαλική του ζωή έχει τραβήξει τόσο πολύ, που δε γνωρίζει πώς –όπως λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά- “να πάρει το σωστό δρόμο”.

Και το πρόβλημα αυτό δεν είναι μόνο δικό του. Το 2010 μια έρευνα από το Εθνικό ΙνστιτούτοΠληθυσμού και Έρευνας για την ΚοινωνικήΑσφάλεια είχε βρει, xorisorianews.gr ότι το ένα τέταρτο των ανδρών στην Ιαπωνία κοντά στα 30 εξακολουθούσαν να είναι παρθένοι, με τα ποσοστά να σημειώνουν αύξηση της τάξης του 3% σε σχέση με μια αντίστοιχη δημοσκόπηση του 1992.

Η YokoItamoto, ειδικός σε θέματα… προξενιού, υποστήριξε από την πλευρά της ότι τα οικονομικά προβλήματα προηγούμενων ετών είχαν ως αποτέλεσμα πολλοί άντρες να πασχίζουν να βρουν μια δουλειά και να κάνουν καριέρα. “Πολλοί άντρες φαίνεται ότι έχουν χάσει την αυτοπεποίθησή τους, επειδή έχασαν την οικονομική τους ισχύ” είπε η ίδια περιγράφοντας τον “οικονομικό ευνουχισμό” των τελευταίων ετών. “Η κατάσταση που αντιμετώπισαν οι άντρες στην Ιαπωνία ήταν πολύ σκληρή και ανταγωνιστική”.

Για τον Shingo Sakatsume όμως, για την κατάσταση αυτή δεν φταίει η… οικονομία. Ο ίδιος διοικεί μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που βοηθά ανθρώπους με ειδικές ανάγκες να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους ανάγκες. Ο Shingo πιστεύει, ότι παρά τις σεξουαλικές εικόνες που πολλαπλασιάζονται στους δρόμους των πόλεων της Ιαπωνίας, αυτό που λείπει από τα περισσότερα νοικοκυριά είναι μια πραγματική, γνήσια συζήτηση για το σεξ και τις σχέσεις.

“Στη σημερινή Ιαπωνία δε μαθαίνουμε για το σεξ ή για το πώς μπορεί κανείς να δημιουργήσει μια ρομαντική σχέση”.

Ο 41χρονος Sakai συμμετέχει τώρα σε ένα πρόγραμμα και πηγαίνει σε μαθήματα ζωγραφικής, σχεδιάζοντας γυμνές γυναίκες, έτσι ώστε να αρχίσει να καταλαβαίνει το γυναικείο σώμα και πού… θα μπορεί να αρχίσει να στοχεύει στο μέλλον, αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα του βρετανικού Independent.

“Η πρώτη φορά που το έκανα αυτό ήταν το φθινόπωρο της προηγούμενης χρονιάς και… εντυπωσιάστηκα. Τα κορμιά τους είναι απίστευτα όμορφα” είπε και κατέληξε: “Δεν χρειάζεται να είναι κανείς απαισιόδοξος. Άλλωστε, το να είναι κανείς παρθένος δε μπορεί να αποβεί… μοιραίο”.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *