Πιάνει δουλειά η επιτροπή εξομάλυνσης, Μπίκας για αρχιδιαιτητής

1Έρχεται εβδομάδα εξελίξεων για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μέσα στο επόμενο διήμερο, ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης (που κάποιες φήμες θέλουν να βρίσκεται από την Παρασκευή στην Αθήνα) θα ολοκληρώσει τις επαφές του με τα πρόσωπα στα οποία συμφώνησαν FIFA, UEFA και Σταύρος Κοντονής για να στελεχώσουν την περίφημη επιτροπή εξομάλυνσης.

Η τελευταία θα αναλάβει τα ηνία του ελληνικού ποδοσφαίρου με αποστολή τη διαχείριση όλων των ζητημάτων που προκύπτουν, την εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ με τις διεθνείς επιταγές, να συνεχίσει τις συζητήσεις με τις αθλητικές αρχές σχετικά με την τροποποίηση των νόμων του κράτους, αλλά και να ορίσει τις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ομοσπονδία, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει ίσως ακόμη και το 2018!

Στο νέο διοικητικό σχήμα θα βρίσκονται 5-7 άτομα που θα αμείβονται με μηνιαίο συμβόλαιο υπογράφοντας σχετική σύμβαση με FIFA και UEFA. Πρόκειται για πρόσωπα που δεν θα εκπροσωπούν κάποια από τις δύο παρατάξεις της ομοσπονδίας, αλλά θα είναι τεχνοκράτες που θα συνεδριάζουν δύο φορές την εβδομάδα, κυρίως για να ελέγχουν την πρόοδο σε όσα θα ζητηθούν από τις διεθνείς συνομοσπονδίες. Μάλιστα, με το διορισμό της επιτροπής εξομάλυνσης θα παυτούν αυτόματα όλα τα μέλη των επιτροπών της ΕΠΟ με εξαίρεση τους δικαστές των δικαιοδοτικών οργάνων. Τη σύνθεση των επιτροπών θα αναλάβει ένα μέλος της προσωρινής διοίκησης με την οδηγία να συμμετέχουν σε αυτές άφθαρτα και ικανά στελέχη και από τις δύο παρατάξεις.

Όσον αφορά στη θέση του αρχιδιαιτητή, φαβορί είναι ο Γιώργος Μπίκας, που ήδη έχει δεχτεί σχετικό τηλεφώνημα από τη Νιόν για να επιστρέψει στο πόστο που κατείχε από το 2001 μέχρι το 2004. Του είχε προταθεί να επιστρέψει το περασμένο καλοκαίρι, αλλά δεν δέχτηκε επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *