Πώς χαιρετιούνται οι άνθρωποι σε διαφορετικές χώρες

Το πώς λέμε “γεια” ποικίλλει ευρέως ανάλογα με το πού ζούμε.

Αυτά τα απλά πράγματα δείχνουν το σεβασμό μας προς τους άλλους και το να εφαρμόζουμε στοιχεία της κουλτούρας άλλων λαών, ενώ ταξιδεύουμε, είναι μια όμορφη χειρονομία προς τους ντόπιους.

Εμείς βρήκαμε 14 τελετουργίες χαιρετισμών από όλο τον κόσμο – όλες τόσο διαφορετικές από την παλιά καλή χειραψία!

Τελετουργίες χαιρετισμών από όλο τον κόσμο!

Φιλιππίνες
Οι Φιλιππινέζοι κάνουν μια όμορφη χειρονομία που ονομάζεται Mano για να δείξουν το σεβασμό προς τους πρεσβύτερους. Παίρνουν το χέρι του γέροντα και ακουμπούν το μέτωπό τους σε αυτό με μια λεπτή κίνηση.

φιλιππίνες χαιρετισμός
© doc obee/flickr.com

Ιαπωνία
Οι Ιάπωνες χαιρετούν ο ένας τον άλλο με ένα τόξο. Ανάλογα με την κατάσταση, η διάρκεια και η γωνία της στάσης του σώματος μπορεί να ποικίλει.

ιαπωνία χαιρετισμός
© 360doc.com

Ινδία
Οι άνθρωποι στην Ινδία λένε τη λέξη “Namaste”, ενώνοντας παράλληλα τα χέρια τους πάνω από το στήθος με τις παλάμες τους απέναντι και τα δάχτυλα προς τα επάνω.

ινδία χαιρετισμός
© guff.com

Ταϊλάνδη
Παρομοίως με την ινδική συνήθεια, ο χαιρετισμός της Ταϊλάνδης που ονομάζεται wai χρησιμοποιεί μια προσευχή-σαν χειρονομία που συνοδεύεται από μια μικρή υπόκλιση.

ταυλάνδη χαιρετισμός
© zc0101bbc.wordpress.com

Γαλλία
Στη Γαλλία, είναι σύνηθες για τους ανθρώπους να φιλιούνται στα μάγουλα κατά την συνάντηση.

γαλλια χαιρετισμός
© atomica.com

Νέα Ζηλανδία
Οι φυλη των Μαορί στη Νέα Ζηλανδία θα πουν γεια με την έναρξη μιας παραδοσιακής χειρονομίας, Hongi, κατά την οποία τα δύο άτομα πιέζουν τις μύτες και τα μέτωπά τους.

νέα ζηλανδία χαιρετισμός
© newzealandnz.co.nz

Μποτσουάνα
Στην Μποτσουάνα, ακολουθούν μια σειρά από απλές κινήσεις για να χαιρετήσουν κάποιον κατάλληλα. Δίνουν το δεξί χέρι, βάζοντας το αριστερό χέρι στο δεξί αγκώνα. Ενώνουν τα χέρια με το άλλο πρόσωπο χρησιμοποιώντας τον αντίχειρά τους και την παλάμη τους και στη συνέχεια επιστρέφουν στην αρχική θέση. Λέγοντας τις λέξεις “Lae ΚΑΕ;” – ισοδύναμο του “Πώς είσαι;” στα Tswana.

μποτσουάνα χαιρετισμός
© Daily News

Μογγολία
Οι επισκέπτες στη Μογγολία παίρνουν ένα Hada (ένα τελετουργικό μαντήλι) ως δώρο. Το λαμβάνει ο επισκέπτης απαλά, χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια, ενώ υποκλίνεται ελαφρά.

μογγολία χαιρετισμός
© ecorrector.com

Σαουδική Αραβία
Στη Σαουδική Αραβία, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μια χειραψία και τις λέξεις “As-Salamu alaykum”, που σημαίνουν “ας έχετε ειρήνη”. Συνήθως ακολουθείται από τη προσέγγιση της μύτης και τη τοποθέτηση του ενός χεριού στον ώμο του άλλου.

σαουδική αραβία χαιρετισμός
© csabusiness.com

Τουβαλού
Ο συνήθης χαιρετισμός του λαού του Τουβαλού, ενός πολυνησιακού νησιού, περιλαμβάνει μια βαθιά εισπνοή, ενώ πιέζουν τα μάγουλα μαζί.

τουβαλού χαιρετισμός
© liveinternet.ru

Ελλάδα
Η κοινή μορφή χαιρετισμού μεταξύ των Ελλήνων ανδρών είναι το χτύπημα στην πλάτη ή στον ώμο κατά την συνάντηση.

ελλάδα χαιρετισμός
© diaforetiko.gr

Κενύα
Οι πολεμιστές της φυλής των Μασάι στην Κένυα θα ξεκινήσουν για τους νεοεισερχόμενους μια τελετή χορού όπου θα σχηματίζουν έναν κύκλο και θα ανταγωνίζονται ποιος μπορεί να πηδήξει υψηλότερα.

μασάι χαιρετισμός
© G.S. Matthews/flickr.com

Μαλαισία
Οι Μαλαισιανοί συνήθως αγγίζουν τα δάχτυλα του άλλου, με τα δύο χέρια και στη συνέχεια τοποθετούν τις παλάμες τους στην καρδιά τους.

μαλαισία χαιρετισμός
© kln.gov.my

Θιβέτ
Στο Θιβέτ οι άνθρωποι βγάζουν τη γλώσσα τους έξω λίγο για να δείξουν ότι δεν είναι μια μετενσάρκωση ενός ανελέητου Θιβετιανού βασιλιά του 9ου αιώνα, ο οποίος είχε μια εμφανώς μαύρη γλώσσα.

θιβέτ χαιρετισμός

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *