Σαν σήμερα 6.4.1941 η Γερμανία κήρυξε τον πόλεμο κατά της Ελλάδος

Φίλοι μου
Σας εύχομαι από ψυχής καλή Λαμπρή και καλή λευτεριά στην πατρίδα μας.
Και μην ξεχνάτε ότι σαν σήμερα 6.4.1941 η Γερμανία κήρυξε τον πόλεμο κατά της Ελλάδος, όπου αυτή η μικρή χώρα έγραψε σελίδες δόξης και ηρωισμού.
Φιλικότατα
Γεράσιμος Καλογεράκης.
ΥΓ
Ο Διόνυσος, ήταν ένας πάσχων θεός, που πέθαινε και ανασταινόταν τον μήνα Απρίλιο κάθε χρόνο στην αρχαία Ελλάδα και τα δρώμενα διαρκούσανμία εβδομάδα. Ο θάνατός του ήταν μια ομαλή κατάβασή στον Άδη για να συναντήσει την μητέρα του Σεμέλη, από τον Άδη έφευγε με την ανάστασή του. Η Ανάσταση του Διονύσου, συμβόλιζε τη νίκη της ζωής και την ήττα του θανάτου.
Ο θάνατος του Διονύσου, συνοδευόταν από την περίοδο πένθους του νεκρού θεού, στους Δελφούς τοποθετούσαν ένα βυσσινί σεντόνι πάνω σε μια κυλιόμενη βάση και στην συνέχεια τοποθετούσαν το άγαλμα του θεού που το σκέπαζαν με άνθη και το περιέφεραν στον δρόμο του χωριού ή της πόλης. Στη συνέχεια ακολουθούσε η θριαμβευτική Ανάσταση του θεού που συνοδευόταν τελετουργίες χαράς και ευωχίας. Οι πιστοί ξεσπούσαν σε ουρανομήκεις φωνές, χαρούμενα τραγούδια και ξεφάντωναν με χορούς και πανηγύρια.
Τα βάσανα του θνήσκοντος θεού Διονύσου αποτελούσαν μαθήματα ευσέβειας και παρηγοριάς για όλους τους ανθρώπους που είχαν υποστεί κάποια δοκιμασία.
Για τον θάνατό και την ανάστασή του Διονύσου, γνωρίζουμε λίγα πράγματα και τούτο οφείλεται στην ευσέβεια των αρχαίων συγγραφέων που δεν ήθελαν να κοινοποιήσουν τίποτε «περί ων ου θέμις τοις αμυήτοις ιστορείν». Labels Άρθρα, Άρθρα Αναγνωστών Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *