Σε εκπαίδευσαν να είσαι ηττοπαθής και αμέτοχος – Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 40αρηδων

Ανήκω στην γενιά που δεν έζησε κατοχή,ανήκω στην γενιά που έμαθε για το πολυτεχνείο  στις εκδηλώσεις του σχολείου.Βρίσκομαι στην πιο παραγωγική δεκαετία της ζωής μου,με όνειρα και σκέψεις, με προβληματισμούς.
Ο ιστορικός του μέλλοντος θα με χαρακτηρίσει σαν την γενιά των μνημονίων.

Με καταδικάσατε στην ανέχεια,στην μιζέρια,στην ψυχολογική εξόντωση.Δοκιμάσατε πάνω μου το δόγμα του σοκ, υφεσιακά μέτρα και περικοπές.
Μου μάθατε οτι μόνο με κλοπή και απατεωνιά θα μπορούσα να επιβιώσω, με κάνατε να νιώσω άχρηστος και ανυπεράσπιστος.
Μου δείξατε με τον πιο σκληρό τρόπο οτι πάντα θα κερδίζετε, οτι η ζωη στην πιο όμορφη χώρα,στην γενέτειρα του πολιτισμού είναι μια ζούγκλα που επιβιώνει ο δυνατός.
Με αποκλείσατε από την δικαιοσύνη,από την μόρφωση, από την υγεία,με γεμίζετε οργή καθημερινά που ξεσπάει στους δίπλα μου.
Δεν πειράζει, με κάνατε σκληρό, μου δείξατε πως δεν θα πρέπει να είναι ένας ηγέτης.
Δεν μου ζητήσατε ποτέ συγνώμη,δεν αναλάβατε ποτέ τις ”πολιτικές” σας ευθύνες,τις ποινικές ευθύνες δεν σας τις απέδωσε κανείς.
Εκ του αποτελέσματος όλοι εσείς οι πολιτικοί του παρελθόντος και του παρόντος αποτύχατε οικτρά,διαλύσατε μια ολόκληρη χώρα,την χρεωκοπήσατε.
Είναι δικιά σας καθαρά η ευθύνη,ούτε οι συγκυρίες φταίνε, ούτε αυτοί που σας εμπιστευτήκαν.
Αποδείξατε οτι είσασταν ανάξιοι, ποτέ δεν παραδεχτήκατε τα λάθη σας και έχετε ακόμα το θράσος να υπερασπίζεστε τις πολιτικές που εφαρμόσατε.
Μοιράσατε δυστυχία στους πολλούς και πλούτο σε λίγους και παρόλο που γνωρίζετε το τι πράξατε κραυγάζετε οτι  κάνατε το σωστό.Άραγε πως κοιμάστε το βράδυ?
Νομίζετε οτι μου τσαλακώσατε την περηφάνεια,οτι θα παρακαλέσω, οτι θα ζητήσω βοήθεια, οτι θα δεχτώ εκ νέου μνημόνια για το καλό μου και οτι θα με κοροιδέψετε για ακόμη μιά φορά.
ΟΧΙ  σας απαντώ,δεν θα δεχτώ τίποτα πλέον και θα αναλάβω και το κόστος της απόφασης μου.
Δεν σας εμπιστεύομαι ότι και αν μου λέτε,το ξέρετε για αυτό με τρομοκρατείτε.

Ξεβρακωθήκατε κύριοι,πράγματι το μνημόνιο ήταν ευκαιρία, ευκαιρία να απομυθοποιηθείτε.Οι προηγούμενες γενιές φεύγουν όπως δεν τους άξιζε,το μέλλον σας θα είναι φρικτό, άξιο της μηδενικής προσφοράς σας.Στέκεστε αυτή την στιγμή μπροστά μου και αισθάνομαι αηδία που αναπνέετε τον ίδιο αέρα με εμένα,είναι ντροπή να λέγεστε άνθρωποι,είναι ντροπή για εμένα να σας ανέχομαι, είναι ντροπή για όλους μας να τους ανεχόμαστε.

Μην φοβάσαι,σήκω όρθιος, πολέμησε.
Τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς αγώνα,η νίκη είναι το ζητούμενο,η συμμετοχή η ηδονή και η αποχή δειλία.
Σε εκπαίδευσαν να είσαι ηττοπαθής και αμέτοχος, τώρα κατάλαβες ποιοι είναι.
Σήκω και δείξτους οτι είσαι Έλληνας,οτι σου αρέσει το ΟΧΙ,οτι είσαι καταδικασμένος να γράφεις Ιστορία,έχεις ιερή υποχρέωση να σώσεις οχι μόνο την πατρίδα σου αλλά και τον κόσμο.
Αλέξη και Πάνο,σας ευχαριστώ για το συναίσθημα που μου δίνετε,αισθάνομαι πάλι ζωντανός.

 ΟΡΓΗ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *