Τέλος στα σπυράκια -Συμβουλές αντιμετώπισης ανάλογα με το πού εμφανίζονται

Ολες οι γυναίκες θέλουν να έχουν λεία και λαμπερή επιδερμίδα…
χωρίς ενοχλητικά και αντιαισθητικά σπυράκια.

Οι περισσότερες από αυτές βγάζουν σπυράκια σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου τους, κάτι που μπορεί να δείχνει πως δεν φταίει μόνο η λιπαρότητα του συγκεκριμένου σημείου.

Εναλλακτικοί ιατροί πιστεύουν πως τα σπυράκια σε συγκεκριμένες περιοχές του δέρματος αντανακλούν στην πραγματικότητα προβλήματα της εσωτερικής μας υγείας.

Το «FEMAIL» μίλησε με τον ειδικό υγείας και ευζωίας, John Tsagaris, για την ακμή και πως αυτή μπορεί να περιοριστεί.

Σύμφωνα με τον κ. Tsagaris, η ακμή είναι το αποτέλεσμα πολλαπλών παραγόντων που σχετίζονται με την διατροφή, το άγχος την αφυδάτωση, τις αλλεργίες αλλά και την διαταραχή των ορμονών.

«Στην κινεζική ιατρική, η ακμή ερμηνεύεται ως αποτέλεσμα της ανισορροπίας του συστήματος που ελέγχει την υγεία του δέρματος, που είναι οι πνεύμονες και τα νεφρά», εξηγεί.

Μέτωπο

Για εκείνους που εμφανίζουν σπυράκια στο μέτωπο, ο ιατρός συνιστά αλλαγή διατροφής.

«Για εκείνους που είναι επιρρεπείς σε ακμή στο μέτωπο πάντα εξετάζω την υγεία του σώματος στο σύνολό του, κάτι που φυσικά περιλαμβάνει και τη διατροφή, καθώς οι δυο τους συνδέονται στενά», αναφέρει.

«Καλό θα είναι να τρώτε λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα και να μειώσετε την ποσότητα του λίπους στη διατροφή σας, καθώς αυτές επηρεάζουν αρνητικά το πεπτικό σύστημα», τονίζει.

Η λύση: «Πίνετε άφθονο νερό, κοιμηθείτε από επτά έως εννέα ώρες ύπνου κάθε βράδυ, για να δώσετε αρκετό χρόνο στις όποιες πεπτικές ανισορροπίες», λέει ο ιατρός.

Μάγουλα

Το άγχος και οι «κακές» συνήθειες φαίνεται πως είναι οι βασικές αιτίες ακμής στο συγκεκριμένο σημείο, σύμφωνα με τον κ. Tsagaris.

«Αυτό μπορεί να είναι ένα αποτέλεσμα του στρες στο αναπνευστικό σύστημα. Το κάπνισμα ή/και οι αλλεργίες μπορούν να είναι μεγάλοι παράγοντες, ωστόσο θα πρέπει να εξετάσω και την διατροφή του πελάτη», τονίζει.

Η λύση: Πράσινα λαχανικά

«Καλό θα ήταν να κρατήσουμε το σώμα μας αλκαλικό, με την αύξηση πράσινων λαχανικών αλλά και τη μείωση του κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων».

Στόμα και το σαγόνι

Άλλες κοινές περιοχές όπου οι άνθρωποι έχουν την τάση να βγάζουν σπυράκια και κηλίδες είναι το στόμα και το πηγούνι.

Ο ιατρός εξηγεί ότι αυτό οφείλεται κυρίως σε ορμονικές αλλαγές και το άγχος.

Αυτό που συμβουλεύει τον κόσμο είναι «να επιτρέπουν στον οργανισμό τους να λειτουργεί σωστά, χωρίς να το αντιμετωπίζουν ως μια μηχανή, Βασικό είναι να θυμούνται να κοιμούνται, να χαλαρώνουν, να ενυδατώνονται και να ακολουθούν μια ισορροπημένη υγιεινή διατροφή», υπογραμμίζει.

Η έλλειψη ενυδάτωσης μπορεί να οδηγήσει σε νεφρική διαταραχή και «ξέσπασμα» ατελειών στην περιοχή του πηγουνιού.

Μύτη

Η μύτη είναι ένα άλλο μέρος του προσώπου που μπορεί να έχει ακμή και αυτό όταν το σώμα υπόκειται σε μια φτωχή διατροφή και δυσπεψία.

Ο κ. Tsagaris ισχυρίζεται ότι ευθύνονται οι τοξίνες, οι «υπερβολικές ορμόνες» που προκαλούν φλεγμονή και την ακμή.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *