Τα «αθώα» συμπτώματα που δείχνουν ότι τα νεφρά έχουν πρόβλημα με το νερό

Ο Παράκελσος, επιστήμονας του 16ου αιώνα γνωστός κυρίως για τον καθορισμό του ρόλου της χημείας στην ιατρική…
πίστευε ότι τα πάντα μπορεί να είναι δηλητηριώδη, ανάλογα με τη δοσολογία. Παρόλο που η σύγχρονη χημεία έχει απομακρυνθεί γενικά από αυτή την άποψη, η ιδέα του Παράκελσου εξακολουθεί να είναι αληθής για το πιο πολύτιμο στοιχείο της γης: το νερό.

Όταν ένα άτομο πίνει πολύ νερό τα νεφρά του δεν μπορούν να το απομακρύνουν αποτελεσματικά και αυτό κάνει το περιττό υγρό να εισέλθει στα κύτταρα και να τα αναγκάσει να πρηστούν. Όταν τα κύτταρα του εγκεφάλου αρχίζουν να πρήζονται η κατάσταση μπορεί να μετατραπεί σε θανατηφόρα πολύ γρήγορα. Η διόγκωση των εγκεφαλικών κυττάρων οδηγεί σε επιληπτικές κρίσεις, κώμα, αναπνευστική ανακοπή, εγκεφαλικό και θάνατο.

Παρά το γεγονός ότι το νερό είναι απαραίτητο για τη ζωή, όταν ένα άτομο πίνει πάρα πολύ από αυτό, τότε το αίμα του γίνεται επικίνδυνα αραιωμένο. Σύμφωνα με το Scientific American, αυτό προκαλεί μια κατάσταση που ονομάζεται υπονατριαιμία και, σε σοβαρές περιπτώσεις οδηγεί σε δηλητηρίαση από νερό. Μερικά από τα κύρια συμπτώματα της δηλητηρίασης του νερού είναι πονοκέφαλος, κόπωση, ναυτία, έμετος, συχνή ούρηση και αποπροσανατολισμός.

Χρειάζονται περίπου 6 λίτρα νερού για να σκοτώσουν ένα άτομο 75 κιλών, σύμφωνα με ένα βίντεο στο YouTube που κυκλοφόρησε από την αμερικανική Εταιρεία Χημείας. Παραδόξως, ο θάνατος από το νερό, ή δηλητηρίαση από νερό, όπως είναι επίσημα γνωστή, συμβαίνει αρκετά συχνά. Είναι κοινή αιτία θανάτου μεταξύ των νέων ανθρώπων που επιδίδονται σε ανόητους “διαγωνισμούς”, ή μεταξύ αθλητών, που λανθασμένα πίνουν υπερβολικές ποσότητες νερού για “καλύτερη ενυδάτωση”, σύμφωνα με το Scientific American.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *