Τα καλύτερα γιατροσόφια για πληγές και κοψίματα

Μικροατυχήματα συμβαίνουν καθημερινά εντός και εκτός σπιτιού και το φαρμακείο της Φύσης μάς παρέχει μερικά πολύτιμα προϊόντα για να κλείσουν πιο γρήγορα οι πληγές.

Είτε τραυματιστήκατε λόγω πτώσης είτε κοπήκατε με το μαχαίρι την ώρα που ετοιμάζατε το γεύμα της ημέρας, δείτε ποια φυσικά προϊόντα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για ταχύτερη επούλωση της πληγής.

1. Μέλι

Το μέλι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και μοναδική επουλωτική δράση. Εκτός από το ψωμί σας, μπορείτε λοιπόν να το βάλετε σε ένα μικρό κόψιμο ή μια πληγή. Χρησιμοποιείται ως γιατροσόφι από το 2000 π.Χ., όταν οι Αιγύπτιοι ανακάλυψαν για πρώτη φορά τις επουλωτικές του ιδιότητες.

2. Έλαιο τεϊόδεντρου

Δρα ενάντια στα βακτήρια κι έτσι βοηθά να αποφύγετε τη μόλυνση του τραύματος. Χρησιμοποιείται ευρύτατα και σε διάφορα αντισηπτικά προϊόντα κατάλληλα για την περιποίηση τραυμάτων.

3. Έλαιο λεβάντας

Εκτός από μοναδικό άρωμα, το έλαιο λεβάντας έχει μοναδικές ιδιότητες στην προστασία από λοιμώξεις, ενώ παράλληλα καταπραΰνει από τον πόνο και το κοκκίνισμα.

4. Χαμομήλι

Χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τα εγκαύματα, τις μελανιές και τις αιμορροΐδες. Είναι επίσης χρήσιμο και για μικρά τραύματα και πληγές. Το χαμομήλι επιταχύνει την επούλωση, καθώς παρέχει πολύτιμα φλαβονοειδή και έλαια στο δέρμα.

Πηγη onmed

 

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *