Τα προβλήματα υγείας που φαίνονται… στα νύχια σας

Εκτός από το επάγγελμα, τα νύχια μπορεί να αποκαλύψει τις συνήθειες ενός ατόμου, το επίπεδο άγχους, καθώς και ορισμένα προβλήματα υγείας.

Αν τα εντελώς λευκά νύχια εμφανίζονται από την από τη γέννηση μπορεί να είναι μια κληρονομική κατάσταση χωρίς επιπτώσεις ως προς την γενική υγεία.

Αν όμως συμβεί αργότερα στη ζωή, μπορεί να είναι ένα σημάδι πολλών ασθενειών όπως της ηπατικής κίρρωσης, της χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας, της καρδιακής ανεπάρκειας και του διαβήτη.

Μπλέ

Αυτό είναι σημάδι ότι το αίμα δεν οξυγώνεται σωστά.

Κίτρινα νύχια

Τα κίτρινα νύχια εμφανίζονται σε ασθενείς με σοβαρή πνευμονική νόσο και λεμφοίδημα (πρήξιμο των άκρων).

Ραγισμένα νύχια

Εύθραυστα νύχια, είναι συχνά μια κατάσταση που χτυπά τους ηλικιωμένους.

Σκασμένα

Τα σκασίματα είναι ένα κλασικό σημάδι της ψωρίασης των νυχιών. Αυτά εμφανίζονται ως μικροσκοπικές οπές στην επιφάνεια των νυχιών. Επίσης μπορεί να είναι ένα αποτέλεσμα της ατοπικής δερματίτιδας, ερεθιστικής δερματίτιδα, ή αλλεργικής δερματίτιδας εξ επαφής.

Καφέ γραμμές

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για την εμφάνιση μιας καφέ γραμμής που εκτείνεται από την επιδερμίδα προς το άκρο του νυχιού. Η βιοψία μπορεί να απαιτείται για να είναι βέβαιοι οι γιατροί ότι δεν είναι μια μορφή καρκίνου του δέρματος.

Δαγκωμένα νύχια

Το δάγκωμα των νυχιών μπορεί να σημαίνει ότι όσοι ακολουθούν αυτή την τακτική έχουν υπερβολικό άγχος. Μιλήστε με το ειδικό για να το αντιμετωπίσετε.

Πηγη emedicinehealth

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *