Τα χρήματα που «παίζουν» για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη

 Δείτε πόσα χρήματα μπορούν να κερδίσουν οι πέντε ελληνικές ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στα Κύπελλα Ευρώπης την επόμενη σεζόν.

Σημαντικά ποσά έχουν τη δυνατότητα να βάλουν στα ταμεία τους οι ελληνικές ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στην Ευρώπη. Η πρόκριση στους ομίλους, Champions ή Europa League, μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, αλλά σίγουρα δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Για τις ομάδες που συμμετέχουν στα προκριματικά του Champions League η προοπτική είναι πολύ προσοδοφόρα. Ολυμπιακός και ΑΕΚ συμμετέχουν στον τρίτο προκριματικό γύρο. Αν αποκλειστούν, θα εισπράξουν από 420.000 ευρώ (οι «ερυθρόλευκοι» επιπλέον 250.000 ως πρωταθλητές της χώρας) και θα μεταφερθούν στα play offs του Europa League. Αν Ολυμπιακός και ΑΕΚ περάσουν στα play offs του Champions League θα πάρουν μπόνους 2 εκατ. ευρώ σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους και 3 εκατ. ευρώ σε περίπτωση αποκλεισμού, στην οποία όμως θα συνεχίσουν την πορεία τους απευθείας στους ομίλους του Europa League. Η συμμετοχή στους ομίλους του Champions League αποφέρει φιξ μπόνους 12,7 εκατ. ευρώ και συν τοις άλλοις 1,5 εκατ. για κάθε νίκη και 500.000 για κάθε ισοπαλία. Από εκεί και πέρα προβλέπονται μπόνους για κάθε πρόκριση, 6 εκατ. ευρώ για τους «16», 6,5 εκατ. για τους «8», 7,5 εκατ. για τα ημιτελικά, ενώ ο νικητής της διοργάνωσης εισπράττει 15,5 εκατ. και ο ηττημένος του τελικού 11 εκατ. Συν τοις άλλοις, οι ομάδες παίρνουν και τα χρήματα του market pool που προβλέπονται για κάθε χώρα (55% δικαιούται ο πρωταθλητής, 45% ο δευτεραθλητής, αλλά αν αποκλειστεί ένας από τους δύο ο άλλος εισπράττει όλο το ποσό).

Το Europa League δεν προσφέρει τόσο μεγάλα ποσά, αλλά όσα δίνει δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα. Υπενθυμίζεται πως ο Πανιώνιος συμμετέχει στον δεύτερο προκριματικό γύρο, ενώ ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ στον τρίτο. Αν μια ομάδα αποκλειστεί στον δεύτερο προκριματικό εισπράττει 225.000 ευρώ ως… παρηγοριά. Αν αποκλειστεί έναν γύρο μετά, στον τρίτο δηλαδή, θα λάβει 235.000 ευρώ, ενώ αν ο αποκλεισμός έρθει στα play offs (όπου μπορούν να βρεθούν Ολυμπιακός και ΑΕΚ αν δεν τα καταφέρουν στον τρίτο προκριματικό του Champions League) θα αποζημιωθούν με 245.000 ευρώ. Η πρόκριση στους ομίλους του Europa League προσφέρει πάγιο μπόνους 2,6 εκατ. ευρώ και από εκεί και πέρα κάθε νίκη πριμοδοτείται με 360.000 και κάθε ισοπαλία με 120.000.

Η πρόκριση στους «32» ως πρώτος του ομίλου αποφέρει 600.000 και ως δεύτερος 300.000, ενώ σε αυτά τα ποσά προστίθεται και το πριμ συμμετοχής στον πρώτο νοκ άουτ γύρο, ύψους 500.000. Για τους «16» το πριμ αυξάνεται στις 750.000, για τα προημιτελικά στο 1 εκατ., για τα ημιτελικά στα 1,6 εκατ., ενώ ο νικητής του τελικού θα πάρει 6,5 εκατ. και ο χαμένος 3,5 εκατ. Κι εδώ προβλέπεται market pool, που διανέμεται μεταξύ των ομάδων των ομίλων με ένα ελαφρώς μεγαλύτερο μερίδιο για τον Κυπελλούχο (στην προκειμένη περίπτωση, τον ΠΑΟΚ).

sport-fm.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *