ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ;

5Το Κιούσου είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ιαπωνίας, είναι το σπίτι για πολλές ιαματικές πηγές με την πιο διάσημη να βρίσκεται στην πόλη Beppu και Ibusuki. Οι πόλεις αυτές με το αισθησιακό και υποτροπικό κλίμα τους διοχετεύουν ηφαιστειακά νερά και είναι μείζονες τουριστικός προορισμός. Ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στην περιοχή είναι το Onsen που προσφέρει διάφορα ιαματικά λουτρά. Αλλά υπάρχουν μερικά ιαματικά λουτρά σε αυτές τις πόλεις που προσφέρουν μια λιγότερο γνωστή και ιδιαίτερα χαλαρωτική εμπειρία – κολύμβηση στην άμμο!
Η Sand κολύμβηση περιλαμβάνει βασικά θάψιμο σε ένα μεγάλο λάκκο από ηφαιστειακή άμμο για έως και 30 λεπτά. Η εμπειρία δεν είναι μόνο χαλαρωτική και ικανοποιητική, αλλά πιστεύεται ότι είναι εξαιρετικά θεραπευτική. Λένε ότι βοηθάει πολύ στην θεραπεία της στειρότητας, στον διαβήτης, στην αναιμία και το άσθμα, και είναι επίσης καλό για να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.
Οι περιοχές κολύμβησης αποτελούνται από κάποια τεράστια κουτιά άμμου που θερμαίνονται με φυσικό ζεστό νερό πηγής. Όταν η άμμος είναι καλά εμποτισμένη με νερό και καυτό ατμό, το νερό αποστραγγίζεται. Οι επισκέπτες στην συνεχεία μπαίνουν μέσα και καλύπτονται από τους εργαζόμενους με φτυάρια με καυτή άμμο. Οι λουόμενοι παραμένουν θαμμένοι έως ότου η άμμος κρυώσει και στη συνέχεια κατευθύνονται προς τις λουτρικές εγκαταστάσεις για να πλύνουν την βρωμιά.

 


Όταν το κουτό αδειάσει η διαδικασία θέρμανσης ξεκινάει και πάλι και διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Έτσι τα εισιτήρια για το λουτρό πουλιέται ανα 30 λεπτά και υπάρχει περιορισμένος αριθμός κηλίδων ανά συνεδρία. Μόλις μπείτε μέσα θα σας παραδώσουν μια παραδοσιακή ιαπωνική ρόμπα και μια πετσέτα. Το ένδυμα που θα σας δώσουν βοηθάει στο να κρατήσει την άμμο και να μην κολλήσει στο σώμα σας. Επίσης δρα ως ένα είδος μόνωσης έναντι της θερμότητας. Ένα ξύλινο μαξιλάρι παρέχεται επίσης, που χρησιμεύει ως στήριγμα της κεφαλής.
Τα ταξιδιωτικά blog Και ιστοσελίδες γεμίζουν γρήγορα το νησί με τουρίστες που πάνε κάθε χρόνο στο σημείο.


ΠΗΓΗ

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *