Το πληκτρολόγιο του μέλλοντος θα είναι «στο χέρι σας»!

1Μετά την αντικατάσταση του κλασικού πληκτρολογίου με αυτό της αφής μια ακόμα καινοτομία έρχεται να μας ενθουσιάσει.

Η ιαπωνική τεχνολογική εταιρεία, «NEC Corporation», ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι αναπτύσσει μια νέα επιφάνεια, η οποία θα προσαρμόζεται στο ανθρώπινο χέρι, ενώ με το άλλο χέρι θα μπορούμε να πληκτρολογούμε σε εικονικά πλήκτρα.

Η εν λόγω επιφάνεια, ονομάζεται «ArmKeypad» και σύμφωνα με την «Wall Street Journal» θα λειτουργεί με τη βοήθεια ειδικών γυαλιών και ενός «έξυπνου» ρολογιού. Τα γυαλιά θα επιτρέπουν στους χρήστες να δουν το εικονικό πληκτρολόγιο , ενώ το ρολόι θα καταγράφει το χρονικό της εκάστοτε πληκτρολόγησης.
Το νέο εγχείρημα αφορά κατά βάση τους εργαζομένους, όπως έναν γιατρό, που θα μπορεί να ενημερώνεται για την κατάσταση κάποιου ασθενή, χωρίς να χρειάζεται κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή.
Φυσικά, η «NEC Corporation» δεν είναι η πρώτη που σκέφτηκε την υλοποίηση της «επαυξημένης πραγματικότητας», δηλαδή την προβολή διαδραστικών στοιχείων στον πραγματικό κόσμο, μέσω συγκεκριμένων συσκευών και λογισμικού.
Η «Microsoft» αναμένεται να κυκλοφορήσει το «Hololens», μια ειδική συσκευή ηλεκτρονικών γυαλιών, που θα επιτρέπει να προβάλλονται ολογράμματα στον πραγματικό κόσμο.
Αλλά και η «Nintendo» με το 3DS χειρός έχει μπει στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας. Η συγκεκριμένη συσκευή επιτρέπει στους χρήστες της να συνδυάσουν τον πραγματικό με τον εικονικό κόσμο μέσα από τις δυο κάμερες του 3DS. Δηλαδή, όταν οι κάμερες εστιάζουν σε μια συγκεκριμένη κάρτα πάνω στο τραπέζι, στην οθόνη μεταμορφώνεται το τραπέζι σε ένα τρισδιάστατο εικονικό επιτραπέζιο παιχνίδι.
Το νέο πληκτρολόγιο της «NEC Corporation» αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2016.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *