Το τελευταίο «αντίο» στον Ντάβιντε Αστόρι (φωτό)

Η τελευταία πράξη της τραγωδίας, με τον αιφνίδιο θάνατο του Νταβίντε Αστόρι, γράφτηκε στη Φλωρεντία, όπου πλήθος κόσμου βρίσκεται από το πρωί στη Βασιλική εκκλησία της πόλης, Σάντα Κρότσε, με σχεδόν όλη την ποδοσφαιρική Ιταλία να είναι εκεί για να αποχαιρετήσουν τον αδικοχαμένο άσο.

Ο Ντάβιντε Αστόρι πέθανε στον ύπνο του τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ βρισκόταν με την αποστολή της Φιορεντίνα στο Ούντινε, για τον αγώνα με την Ουντινέζε. Ο θάνατος του αρχηγού των «βιόλα» βύθισε σε πένθος όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Ματέο Ρέντσι, και δηλωμένος οπαδός της Φιορεντίνα, η Ίντερ με τους Ζανέτι, Σπαλέτι και Μπόρχα Βαλέρο, η Ρόμα με τους Τότι, Ντε Ρόσι, και Ναϊνγκολάν, η Νάπολι με τον Μάτζιο, αλλά και η Γιουβέντους με τους Μπουφόν, Κιελίνι, Πιάνιτς και Αλέγκρι, πρώην συμπαίκτες του όπως οι Μπερναρντέσκι, Φλορέντσι, Περίν, Πασκουάλ, ο Αντρέα Πίρλο, ο Μάρκο φαν Μπάστεν, αλλά και όλη η οικογένεια της Φιορεντίνα από τους ιδιοκτήτες Ντέλα Βάλε μέχρι και τις μικρές ομάδες ήταν εκεί για να αποχαιρετήσουν τον Αστόρι.

Πάνω από 5.000 οπαδοί της Φιορεντίνα είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη Σάντα Κρότσε για να αποχαιρετήσουν τον αρχηγό τους, ενώ πλήθος κόσμου τον περίμενε και έξω από το «Αρτέμιο Φράνκι», όταν η σορός του πέρασε για τελευταία φορά έξω από το γήπεδο όπου έδωσε τις τελευταίες του μάχες με τη βιολετί φανέλα.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *