«Τρέχουν και δεν φτάνουν» οι ΗΠΑ: Εκλιπαρούν την Τουρκία να μην πάρει τους S-400 – Συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν

«Τρέχουν και δεν φτάνουν» στις ΗΠΑ και έχουν φτάσει στο σημείο να εκλιπαρούν την Τουρκία να μην πάρει τους S-400 κάτι που θα μπορούσε να αποτραπεί μόνο με ξεκάθαρες απειλές όπως η μη παράδοση των F-35 στην Άγκυρα το επόμενο έτος

Έτσι σήμερα συναντιώνται εκτάκτως οι Τραμπ-Ερντογάν.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί σήμερα Πέμπτη με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση χαρακτηρίζεται πολύ κρίσιμη και διεξάγεται υπό το βάρος της διεξαγωγής του κουρδικού δημοψηφίσματος και των κατηγοριών ότι η Αμερική εξοπλίζει εχθρούς του προέδρου της Τουρκίας, στη Συρία

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το βράδι (ώρα Ελλάδος) στο ξενοδοχείο New York Palace, και θα διαρκέσει 35 λεπτά (με τη μετάφραση) όπως αναφέρει το mignatiou.com.

Αν και πρόκειται για μία γρήγορη συνομιλία (17 λεπτών), οι δύο ηγέτες καλούνται να επιλύσουν σοβαρότατα ζητήματα που άπτονται των τουρκοαμερικανικών σχέσεων, και που αφορούν και μία κίνηση στη Γερουσία για να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, για την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400. Το θέμα αυτό βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος θα καταθέσει αίτημα για ακύρωση της αγοραπωλησίας των πυραύλων. Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι πρόκειται για παιγνίδι του Βλαντιμίρ Πούτιν για να προκαλέσει διχασμό στο ΝΑΤΟ.

H αλήθεια είναι ότι οι Ρώσοι βρήκαν έναν πολύ έξυπνο τρόπο για να απαντήσουν στην απρόκλητη επιθετικότητα των Αμερικανών τα τελευταία χρόνια και γνωρίζοντας ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν νιώθει να απειλείται καθημερινά από την Δύση πολιτικά αλλά και βιολογικά κατάφεραν να εντάξουν στην επιρροή τους μια ΝΑΤΟϊκή χώρα η οποία άλλωστε ορθά πράττοντας εν αντιθέση με την Ελλάδα κοιτάζει πρωτίστως το δικό της εθνικό συμφέρον και όχι το αμερικανικό ή το ευρωπαϊκό

Η υπόθεση για την πιθανότητα επιβολής εμπάργκο όπλων εναντίον της Τουρκίας ξεκίνησε μετά την απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να αποσύρει πρόταση για ενίσχυση με αμερικανικό οπλισμό της προεδρικής φρουράς του κ. Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι ο τελευταίος ζητά επιμόνως την έκδοση του Ιμάμη Γκιουλέν ως υπεύθυνου για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016 κάτι που απορρίπτει προς το παρόν η αμερικανική Δικαιοσύνη, ενώ την ίδια στιγμή δύο εκ των «ταμιών» του Τούρκου προέδρου κρατούνται στις αμερικανικές φυλακές με τις κατηγορίες για ξέπλυμα παράνομου χρήματος και για την παραβίαση του εμπάργκο εναντίον του Ιράν.

Ο ένας εξ αυτών θεωρείται «θησαυροφύλακας» της οικογένειας Ερντογάν.

Κακά τα ψέμματα, οι Αμερικανοί τα θέλουν όλα δικά τους και ο Ερντογάν ξέρει πως να τους κλυδωνίσει και να τους χαλάσει την «νιρβάνα» τους περί «παντοκρατόρων» που «αποφασίζουν και διατάσσουν»

Το ζήτημα είναι να κερδίσει κάτι η Ελλάδα από την κόντρα αυτή και μια μη παράδοση των F-35 ομολογουμένως θα ήταν πάρα πολύ βολική αλλά μέχρι τώρα και οι Αμερικανοί έχουν αποδειχτεί μόνο… λόγια.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *