Όταν κλάνετε και μυρίζει αποτελεί πρόληψη κατά του καρκίνου σύμφωνα με τους επιστήμονες!

1Οι επιστήμονες λένε ότι όποιος αερίζεται και μυρίζει, με αυτό τον τρόπο προλαμβάνει τον καρκίνο. Αυτό δεν είναι μια φάρσα. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ πιστεύουν ότι η μυρωδιά εμποδίζει στην πραγματικότητα τον καρκίνο και άλλες ασθένειες.

«Αυτό το φυσικό αέριο δημιουργείται κατά την αποδόμηση των τροφών από τα βακτήρια. Έχει μία πικάντικη και άσχημη μυρωδιά σαν τα χαλασμένα αυγά. Παράγεται φυσικά και στην πραγματικότητα θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά στη θεραπεία πολλών ασθενειών», είπε ο Δρ Μάρκ Ξυλάς σε ένα δελτίο τύπου του Πανεπιστημίου.
Παρόλο που το δύσοσμο αυτό αέριο σε μεγάλες δόσεις μπορεί να είναι επιβλαβή, οι επιστήμονες όμως λένε πως η εισπνοή του μία στο τόσο έχει τη δύναμη να μειώσει τον κίνδυνο του καρκίνου, τα εγκεφαλικά επεισόδια, τις καρδιακές προσβολές, την αρθρίτιδα και την άνοια, προστατεύοντας τα μιτοχόνδρια.

Οι ερευνητές ψάχνουν να βρούν τα οφέλη για την υγεία από αυτή τη μυρωδιά.
«Έχουμε εκμεταλλευτεί αυτή τη φυσική διαδικασία, κάνοντας μια ένωση, που ονομάζεται AP39. Η οποία αποδίδει πολύ μικρές ποσότητες αυτού του αερίου στα μιτοχόνδρια», λέει ο καθηγητής Μάτ Γουίτερμαν, από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ της Ιατρικής Σχολής Said. «Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι, εάν η κυτταρική μεμβράνη θεραπεύεται από το ΑP39 τα μιτοχόνδρια είναι προστατευμένα και τα κύτταρα παραμένουν ζωντανά.
Έτσι αντί να αναστατωθείτε την επόμενη φορά που θα αεριστείτε και θα μυρίσει, καλό θα ήτανε να είστε ευγνώμονες.

ΠΗΓΗ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *