10 ενδιαφέροντα πράγματα που θεωρούνται σέξι σε διάφορες χώρες

Ανάλογα με τη χώρα που ζει ένα άτομο, οι ιδέες για το τι σημαίνει αληθινή ομορφιά μπορεί να διαφέρουν σημαντικά από τους άλλους. Η ομορφιά είναι πραγματικά υποκειμενική. Από την άλλη, αυτό που πολλοί από εμάς μπορεί να θεωρούμε φυσικό ελαττώμά μας μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι γοητευτικό σε κάποιον εκεί έξω.

Τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που οι άνθρωποι βρίσκουν ελκυστικά και σέξι σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Στραβά δόντια – Ιαπωνία
Στις δυτικές χώρες, τα ίσια δόντια θεωρούνται ο ορισμός του τέλειου χαμόγελου και πολλοί δεν μπορούν να φανταστούν ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να πιστεύουν το αντίθετο. Αλλά στην Ιαπωνία, τα πράγματα είναι διαφορετικά: το τοπ της ελκυστικότητας είναι η λεγόμενη “yaeba” ή στραβά δόντια. Πιστεύεται ότι οι άνθρωποι φαίνονται πιο νόστιμοι αν έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, οι οδοντίατροι στην Ιαπωνία έχουν μεγάλη ζήτηση – και οι άνδρες και γυναίκες!

στραβά δόντια ιαπωνία
© tomomiitano © Agustin Rafael Reyes/flickr

 

Σκαριφισμός του δέρματος – Δυτική Αφρική, Νέα Γουινέα
Οι κάτοικοι της Νέας Γουινέας και αρκετές άλλες χώρες στην Αφρική εξακολουθούν να στολίζουν το σώμα τους με σχέδια και πολυάριθμες καλλιτεχνικές ουλές. Οι ουλές συνήθως γίνονται σε άντρες κατά τη διάρκεια μιας τελετής μύησης, ενώ για τις γυναίκες αυτά τα “τατουάζ” θεωρούνται ένδειξη πολλής ομορφιάς. Φυσικά, στον ανεπτυγμένο κόσμο δεν είναι μικρός αριθμός ανθρώπων που επίσης βρίσκουν την πρακτική αυτή ελκυστική – αυτό που συχνά αναφέρεται και ως τροποποίηση του σώματος.

Scarification Western Africa, New Guinea
© Kathy Gerber (kathleen.gerber) © EAST NEWS © Bernard Foubert/Photononstop

Ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς – Νότια Κορέα
Στη Νότια Κορέα, η πλαστική χειρουργική δεν είναι μόνο διαδεδομένη, αλλά θεωρείται και απολύτως φυσιολογικό. Στις μεγάλες πόλεις, θα δείτε παντού διαφημίσεις που καλούν τους ανθρώπους να καταφύγουν στον χειρουργό για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους.
Εδώ, το να έχει κάποιος πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς θεωρείται βασικό χαρακτηριστικό ομορφιάς. Για να το έχουν αυτό, πολλοί Κορεάτες είναι πρόθυμοι να υποβληθούν σε πολύπλοκες εγχειρίσεις. Αυτό συχνά συνεπάγεται το σπάσιμο των οστών της γνάθου σε τρία κομμάτια, αφαίρεση του κεντρικού τμήματος και την τήξη των δύο άλλων μαζί για να δημιουργήσουν ένα πιο μυτερό πηγούνι. Στη συνέχεια, απαλύνονται οι γωνίες του νέου πηγουνιού. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, μετά από αυτή την εγχείριση, το άτομο δεν είναι σε θέση να φάει στερεά τροφή.

A heart-shaped face South Korea
© AFP/EAST NEWS

Το υπερβολικό βάρος – Μαυριτανία
Οι Μαυριτανές δεν έχουν απολύτως καμία πιθανότητα να προσελκύσουν το βλέμμα ενός άνδρα, αν δεν έχουν πτυχώσεις λίπους στο στομάχι τους.
Για να βεβαιωθούν ότι τα κορίτσια θα αποκτήσουν τις επιθυμητές διαστάσεις, οι γονείς τους τα στέλνουν σε ειδικές «φάρμες» όπου μπορούν να φάνε μέχρι και 16.000 θερμίδες την ημέρα (το φυσιολογικό είναι 1.500). Δυστυχώς, εξαιτίας αυτής της παράδοσης, πολλά κορίτσια αναπτύσουν ασθένειες του στομάχου.

Excess weight Mauritania
© Coffee/Pixabay

Χειρουργικές γάζες στο πρόσωπο – Ιράν
Το Ιράν είναι η πρωτεύουσα της ρινοπλαστικής. Παρά την υψηλή τιμή της διαδικασίας, άνδρες και γυναίκες εδώ είναι έτοιμοι να πληρώσουν αρκετά για τη χάρη μιας ίσιας μύτης, η οποία θεωρείται -όχι μόνο εδώ- σύμβολο της ομορφιάς, αλλά και από μια ορισμένη κοινωνική ομάδα στην κοινωνία.
Αλλά αυτό απέχει πολύ από το περίεργο πράγμα που μπορείτε να δείτε εδώ. Ακόμη και αν κάποιος δεν έχει κάνει εγχείριση στη μύτη, μπορεί να αποφασίσει να κυκλοφορήσει με ένα χειρουργικό επίδεσμο στο πρόσωπό για να δίνει την εντύπωση ότι έχει κανει.

Surgical dressings on the face Iran
© Transterra Media / Polaris/East News © SIPA/EAST NEWS

Χλωμό δέρμα – Κίνα, Ταϊλάνδη
Σε πολλά μέρη της Ασίας, το χλωμό δέρμα θεωρείται ότι είναι το απόλυτο πρότυπο της ομορφιάς. Αν μπείτε σε ένα κατάστημα ψάχνοντας μία κρέμα προσώπου, είναι απίθανο να βρείτε μία που να μην περιέχει κάποιο λευκαντικό συστατικό. Αυτό ισχύει και για τα aftershave των ανδρών. Πολλοί Κινέζοι αρνούνται να πάνε στην παραλία χωρίς μάσκα, καθώς θέλουν να προστατεύσουν το δέρμα τους από τις επιπτώσεις του ήλιου. Επιπλέον, οι Κινέζες και οι Ταϊλανδέζες θεωρούν τους Δυτικούς τρελούς που κάνουν solarium.

Pale skin China, Thailand
© Xuan Zheng/freestockphotos © Xuan Zheng © EAST NEWS

Ένα μεγάλο μέτωπο – Λαός Fula
Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό για μια γυναίκα της φυλής Fula της Αφρικής είναι να έχει ψηλό μέτωπο. Για το λόγο αυτό ορισμένες από τις γυναίκες της φυλής αφαιρούν τμήματα των μαλλιών τους από το κεφάλι τους, προκειμένου να δημιουργήσουν αυτήν την ψευδαίσθηση.
Ένα παρόμοιο έθιμο είχε παρατηρηθεί στη μεσαιωνική Ευρώπη, όταν οι γυναίκες αφαιρούσαν σχεδόν τα μισά από τα μαλλιά της κορυφής του κεφαλιού τους.

A high forehead The Fula people
© East News © Rogier van der Weyden

Ένας μακρύς λαιμός – Βιρμανία
Μία από τις περιοχές της ανατολικής Βιρμανίας λέγεται και «η χώρα των γυναικών καμηλοπαρδάλεων”. Το όνομα αυτό αναφέρεται στο λαό Kayan που ζει εκεί, του οποίου οι γυναίκες φορούν δαχτυλίδια ορείχαλκου γύρω από τον λαιμό τους. Πιστεύεται ότι όσο πιο μακρύ λαιμό έχει κάποια, τόσο πιο όμορφη φαίνεται.
Σύμφωνα με το μύθο, αυτά τα δαχτυλίδια προστατεύουν τις γυναίκες Kayan από τις τίγρεις, αν και στην πραγματικότητα είναι απλά ένας τρόπος έκφρασης της φυλετικής τους ταυτότητας.

A long neck Burma
© SergeBertasiusPhotography/depositphotos

Τεντωμένα χείλη – Λαός Μουρσί
Στη φυλή Μουρσί της Αιθιοπίας, τα κορίτσια μαθαίνουν να τεντώνουν το δέρμα των κάτω χειλών τους με τη χρήση ειδικών δίσκων. Όσο μεγαλύτεροι είναι οι δίσκοι, τόσο υψηλότερη κοινωνική θέση του κοριτσιού και η προίκα που πρέπει να καταβληθεί πριν από το γάμο.
Όσο για τους λόγους πίσω από αυτή την ασυνήθιστη παράδοση, υπάρχουν δύο θεωρίες: από τη μία πλευρά, οι Μουρσί πιστεύουν ότι τα κακά πνεύματα μπαίνουν στους ανθρώπους από το στόμα, και ως εκ τούτου ο δίσκος χρησιμοποιείται για να τους σταματήσει. Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, οι Μουρσί άρχισαν να το κάνουν αυτό για να γλιτώσουν τις γυναίκες τους από το να γίνουν σκλάβες.

Stretched lips The Mursi people
© Rod Waddington © MauritsV

Μονόφρυδο – Τατζικιστάν
Σε ορισμένες περιοχές του Τατζικιστάν, το μονόφρυδο θεωρείται ένα σημάδι της γυναικείας ομορφιάς. Αν η φύση δεν έχει χαρίσει σε μια κοπέλα αυτό το επιθυμητό χαρακτηριστικό, εφαρμόζει μαύρο μακιγιάζ σε μια γραμμή ανάμεσα στα φρύδια της.
Οι ντόπιοι είναι πεπεισμένοι ότι τα ενωμένα φρύδια είναι μια ένδειξη ότι ένα άτομο θα έχει καλή τύχη στη ζωή του.

Monobrows Tajikistan

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *