24 άλογα με τα πιο σπάνια χρώματα [vid]

Τα πιο σπάνια άλογα ολόκληρου του κόσμου. Το μοναδικό χρώμα και η πλούσια χαίτη τους, θα σας εντυπωσιάσει!
Τα άλογα είναι από τα όμορφα ζώα του κόσμου. Το είδος τους διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία σε μεγέθη και χρώματα. Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε 24 άλογα με τα πιο περίεργα και μοναδικά χρώματα που δεν έχετε ξαναδεί.

Η μοναδικότητά τους θα σας εκπλήξει, αφού στην Ελλάδα υπάρχει μια σχετική ομοιομορφία όσον αφορά τα άλογα. Από ασπρόμαυρα, μέχρι χρυσά και πλούσια χαίτη, τα ζώα αυτά θα τα αγαπήσετε!

Δείτε το βίντεο:

Το άλογο ή ίππος είναι τετράποδο θηλαστικό της οικογένειας των ιππιδών, που χρησιμοποιήθηκε από την αρχαιότητα ως μέσο μετακίνησης και αποτέλεσε βασική κινητήρια δύναμη των αμαξών αλλά και χρήσιμο εργαλείο στον πόλεμο όπως και σε αθλητικούς αγώνες. Βοήθησε επίσης την εξάπλωση των ανθρώπων σε νέες περιοχές, καθώς και τη μετανάστευση ολόκληρων λαών. Εξημερώθηκε από τον άνθρωπο γύρω στο 4.500 π.Χ. Στην αρχαία ελληνική, η ονομασία του ήταν ίππος, ενώ από την εποχή της εμφάνισης των αυτοκινήτων χρησιμοποιείται ως η μονάδα ισχύος των μηχανών τους.

Γεννάει κάθε φορά συνήθως ένα μωρό, σπανιότερα δύο, και το θηλυκό τα θηλάζει μέχρι την ηλικία των 6-7 μηνών και στη φύση μέχρι την ηλικία του ενός έτους.

Έχει πυκνό τρίχωμα που αποτελείται από κοντές και απαλές τρίχες. Ζει πολλά χρόνια και ο μέσος όρος ζωής του φτάνει τα 25 έως 30 χρόνια.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *