7 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να χαλαρώσεις

Νιώθεις ότι είσαι διαρκώς απασχολημένη, αγχωμένη και πως δεν έχεις ποτέ ελεύθερο χρόνο; Αυτή η συνεχής αίσθηση ότι δεν…
προλαβαίνεις να κάνεις όσα θέλεις όχι μόνο αυξάνει τα επίπεδα του στρες αλλά μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη ικανότητα να αντιμετωπίσεις την καθημερινότητά σου καθώς και να σου δημιουργήσει αρνητικά συναισθήματα.

Το μυαλό σου πρέπει να ξεκουράζεται για αυτό όταν το κρατάς διαρκώς απασχολημένο με σκέψεις και άγχη, επηρεάζεσαι ψυχολογικά αλλά και σωματικά. Η λύση βρίσκεται στον τρόπο ζωής σου αλλά και στη στρατηγική που θα ακολουθήσεις για να σταματήσεις να αγχώνεσαι και να αρχίσεις να απολαμβάνεις τη ζωή σου:

1.Μάθε το… μυαλό σου!

Πως λειτουργεί το μυαλό σου; Μπορείς να αναγνωρίσεις όλα αυτά τα ερεθίσματα που οδηγούν σε λανθασμένες σκέψεις και συμπεριφορές που δεν σε βοηθούν; Ευτυχώς, μπορείς οποιαδήποτε στιγμή το αποφασίσεις να απαλλαγείς από όσα δεν σου ταιριάζουν και να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου, ώστε να θυμάσαι πάντα τις προτεραιότητές σου.

2.Φρόντισε τον εαυτό σου

Δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να αποκτήσει συνήθειες αλλά και χρόνο για να απαλλαγεί από το άγχος. Έτσι κάθε φορά που είσαι πιο αγχωμένη από ποτέ, θα πρέπει να κάνεις όλα αυτά που σε βοηθούν για να ηρεμήσεις. Αρκείνατοαποφασίσεις.

3. Μάθε να λες «όχι»

Είναι δύσκολο να λες «όχι» ειδικά αν είσαι από τους ανθρώπους που θέλουν να ικανοποιούν τους άλλους και βάζουν τις ανάγκες των άλλων πριν από τις δικές τους. Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να αναγνωρίσει ό,τι χρειάζεσαι χρόνο για σένα και προσπάθησε να αρνείσαι πιο συχνά αν αυτό σημαίνει ότι θα εξοικονομήσεις χρόνο για να ηρεμήσεις.

4.Αποσυνδέσου!

Κλείσε το κινητό σου και το laptopσου και απόλαυσε μερικές στιγμές ηρεμίας και ησυχίας. Πολλές φορές πιστεύεις ότι «σερφάροντας» στο Internet χαλαρώνεις, όμως συχνά σου δημιουργούνται νέα άγχη, νέες ανάγκες, νέες ασχολίες. Αποσυνδέσουν κι απόλαυσε ένα απόγευμα χωρίς άγχος και σκέψεις.

5.Κινήσου!

Η γυμναστική μπορεί να σε απαλλάξει από το άγχος αμέσως για αυτό πήγαινε στο γυμναστήριο, κάνε ποδήλατο, περπάτα! Βρες τις ασκήσεις που ταιριάζουν στον δικό σου τρόπο ζωής και κάνε τη γυμναστική μέρος της καθημερινότητας.

6.Αναπνοές

Η πιο εύκολη τεχνική για να ηρεμείς και να χαλαρώνεις μέσα σε λίγα λεπτά είναι να κάνεις βαθιές αναπνοές. Όταν μειώνεις τον ρυθμό της αναπνοής τότε μειώνεις και τον χτύπο της καρδιάς, μειώνοντας την ένταση και δίνοντας ευκαιρία στον οργανισμό σου να ηρεμήσει για λίγα λεπτά. Η yoga αλλά και ο διαλογισμός είναι δύο μέθοδοι που χρησιμοποιούν τις αναπνοές ως μέσο χαλάρωσης.

7.Κοιμήσου

Ο ύπνος όταν είναι αρκετός και ποιοτικός μπορεί να επηρεάσει θετικά τις λειτουργίες του οργανισμού μας αλλά να ρυθμίσει και τη διάθεσή μας. Μάθε να χαλαρώνεις πριν τον ύπνο για να είσαι σίγουρη ότι θα έχεις ένα ήρεμο βράδυ, κάνοντας ένα ζεστό μπάνιο, ακούγοντας απαλή μουσική ή διαβάζοντας το αγαπημένο σου βιβλίο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *