8 χρήσεις για το λεμόνι που σίγουρα δεν γνωρίζεις!

2Εκτός από εξαιρετικά πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών και βιταμινών για τον ανθρώπινο οργανισμό, το λεμόνι είναι…
και πολύτιμος σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Δείτε 8 χρήσεις του χυμού λεμονιού για να είστε πάντα υγιείς!

1. Αντιικό φάρμακο

Όταν αρρωσταίνετε, προσθέτετε 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού στο ζεστό μπάνιο ή ψεκάστε το δωμάτιό σας με ένα διάλυμα από λεμόνι και νερό. Το αιθέριο έλαιο του λεμονιού έχει αντιική δράση, καθιστώντας τη χρήση του σχεδόν επιτακτική σε κρυολογήματα και ιώσεις.

2. Πηγή βιταμίνης C

Σας εξασφαλίζει την απαραίτητη βιταμίνη C, που χρειάζεται ο οργανισμός, ενώ η δράση του είναι αξιοσημείωτη και σε λοιμώξεις και τοξικές συνθήκες.

3. Αποσυμφορητικό του λεμφικού

Προσθέστε το χυμό λεμονιού στο νερό και τα τρόφιμά σας για να «καταπολεμήσετε» την παχυσαρκία, την κυτταρίτιδα, τις καρδιακές παθήσεις και την υψηλή αρτηριακή πίεση.

4. Ιδανικό για αρωματοθεραπεία

Το έλαιο λεμονιού φημίζεται για την κατευναστική δράση, ειδικά ενάντια στις φοβίες και την κατάθλιψη.

5. Καθαριστικό προσώπου

Ο φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού είναι ένα φυσικό άλφα υδροξύ που λειτουργεί δραστικά αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα. Προσθέστε λίγο χυμό καρότου για βιταμίνη Α και θα έχετε ένα θρεπτικό καθαριστικό για το δέρμα σας.

6. Δυνατή λακ για τα μαλλιά

Το φυσικό σπρέι με λεμόνι είναι η απάντηση σε ένα δυνατό κράτημα μαλλιών, χωρίς χημικά.

7. Κάντε ανταύγειες

Στύψτε μισό φλιτζάνι λεμόνι και τοποθετήστε το σε ένα δοχείο με απλικατέρ. Ψεκάστε τα μαλλιά σας και καθίστε στον ήλιο μέχρι να στεγνώσουν.

8. Λευκαντικό δέρματος

Απλώστε φρεσκοστυμμένο χυμό, κατευθείαν στα σημεία που έχετε σημάδια ή κηλίδες στο δέρμα σας και αφήστε το να στεγνώσει. Ξεπλύνετε και επαναλάβατε εάν χρειάζεται.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *