9 Πράγματα που δικαιούμαστε ΔΩΡΕΑΝ σε μία Πτήση με Αεροπλάνο και ΚΑΝΕΙΣ δεν Γνωρίζει. Με το #8 θα εκπλαγείτε!

Αν είστε έμπειρος ταξιδιώτης, θα γνωρίζετε πόσο περιορισμένες είναι οι υπηρεσίες των αεροπορικών εταιρειών εν ώρα πτήσης. Αλλά αν γνωρίζετε τι πρέπει να ζητήσετε, θα μάθετε ότι έχετε περισσότερες δυνατότητες από όσο πιστεύατε. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να πάρετε αρκετά χρήσιμα πράγματα κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

Έχοντας αυτό υπόψιν, σας παρουσιάζουμε 9 πράγματα που μπορείτε να αποκτήσετε δωρεάν την επόμενη φορά που θα ταξιδέψετε με αεροπλάνο.

1. Περιήγηση στο πιλοτήριο
Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά πολλοί πιλότοι επιτρέπουν σε παιδιά (και όχι μόνο) να επισκεφτούν το πιλοτήριο μετά την προσγείωση.

2. Δεύτερο γεύμα
Αν η αεροπορική εταιρεία που ταξιδεύετε, προσφέρει γεύμα εν ώρα πτήσης, μπορείτε να ζητήσετε και δεύτερο. Αν έχουν σερβιριστεί όλοι οι επιβάτες, και έχει μείνει κάτι επιπλέον, τότε έχετε μεγάλες πιθανότητες να λάβετε δεύτερη μερίδα. Στην πραγματικότητα, πολλά εξαρτώνται από την ώρα του ταξιδιού. Για παράδειγμα, σε βραδυνές πτήσεις, συχνά οι επιβάτες δεν τρώνε γεύμα ή σνακ.

Και κάτι επιπλέον: αν δεν θέλετε να πιείτε καφέ ή τσάι, οι περισσότερες αεροπορικές προσφέρουν και ζεστή σοκολάτα, αναψυκτικά ή χυμό.

3. Βασικά φάρμακα και επίδεσμοι
Σε όλες τις πτήσεις είναι διαθέσιμα βασικά φάρμακα και προμήθειες πρώτων αναγκών (π.χ. παυσίπονα, αντιόξινα, επίδεσμοι, κτλ). Οι αεροσυνοδοί μπορούν να προσφέρουν και πρώτες βοήθειες.

4. Βοήθεια με γιατρό
Αν ένας επιβάτης βιώσει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας κατά τη διάρκεια της πτήσης, οι αεροσυνοδοί θα προσπαθήσουν να βρουν κάποιο επιβάτη που είναι γιατρός, κάνοντας μια ανακοίνωση από το μικρόφωνο. Κάποιες αεροπορικές προσφέρουν δώρο αεροπορικά μίλια σε όσους δηλώσουν ότι είναι γιατροί, πριν τη πτήση.

5. Αλλαγή θέσης
Οι αεροσυνοδοί βοηθούν τους επιβάτες να διαπραγματευτούν στην αλλαγή θέσεων. Έτσι αν θέλετε να καθίσετε δίπλα στη παρέα σας στο αεροπλάνο, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια αμέσως μετά την επιβίβαση. Μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε μέχρι οι άλλοι επιβάτες καθίσουν ή μετά την απογείωση του αεροπλάνου.

6. Μαντηλάκια καθαρισμού
Τα τραπεζάκια, τα κουμπιά και τα καθίσματα είναι από τις πιο βρώμικες επιφάνειες του αεροπλάνου. Αν θέλετε να καθαρίσετε αυτές τις επιφάνειες, ζητήστε από μια αεροσυνοδό μερικά μαντηλάκια καθαρισμού. Συνήθως τα έχουν εύκαιρα.

7. Αλκοολούχα ποτά
Πολλές αεροπορικές σερβίρουν δωρεάν αλκοολούχα ποτά σε διεθνείς πτήσεις. Αρκεί να το ζητήσετε.

8. Χρήσιμα πράγματα
Πολλές αεροπορικές προσφέρουν δωρεάν πράγματα σε πολύωρες πτήσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να ζητήσετε δωρεάν μάσκα ύπνου, ένα σετ ακουστικών, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, τράπουλα, ακόμα και κάλτσες. Επιπλέον, κάποιες αεροπορικές προσφέρουν πακέτα δραστηριοτήτων για παιδιά. Συνήθως περιέχουν βιβλία ζωγραφικής, μαρκαδόρους, παζλ, κτλ.

Παιδιά κάτω των 2 ετών μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς θέση. Αν ταξιδεύετε με μωρό, μπορείτε να ζητήσετε μια κούνια.

9. Γέμισμα μπουκαλιών με νερό
Όλοι οι επιβάτες που κουβαλούν το δικό τους νερό, πρέπει να το αδειάζουν πριν περάσουν από την ασφάλεια του αεροδρομίου. Αλλά μη πετάξετε το άδειο σας μπουκάλι. Αν θέλετε να παραμείνετε ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια της πτήσης, μη ντραπείτε να ζητήσετε γέμισμα του μπουκαλιού.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *